Volkswagen Jetta. Modelele ieftine care vor concura Dacia Logan

Volkswagen va lansa pe piața europeană seria de modele Volkswagen Jetta VA3, VS5 şi VS7, ieftine și cu un target bine definit – să concureze cu modelele ieftine produse de Renault și Dacia, viitorul Logan 3 și noua Sandero 2020.

Gama Jetta Volkswagen include un sedan (VA3, fostul VW Jetta din China) şi două SUV-uri (VS5 şi VS7).  Modelele sunt construite de joint-venture-ul FAW – Volkswagen  în uzina Volkswagen din Chengdu, China.

Pe piața chineză, modelele s-au bucurat de un succes instantaneu, 81.000 de vehicule fiind vândute în numai opt luni de la lansarea oficială.

„Lansarea cu succes a stârnit, de asemenea, interesul de a ataca alte pieţe din lume”, a declarat preşedintele Jetta, Harald Mueller, citat de carscoops.com.

Noile modele entry-level a grupului Volkswagen beneficiază de un logo special, un J stilizat, care seamănă destul de mult cu sigla Dacia.

Prețurile pentru piața chineză se situează între 8.000 și 15.000 de euro.

Volkswagen Jetta VA3

Berlina JETTA are un design destul de simplu, amintește de Logan ca siluetă și are un preț de pornire de circa 8.500 de euro pe piața chineză. Rămâne de văzut la ce preț va fi vândută în Europa.

Potrivit VW, marca Jetta se bazează pe elemente ale ADN-ului VW, calitate, siguranță, valoare și un design specific.

Sub capotă, propulsia este asigurata de un benzinar turbo cu patru cilindri in linie si capacitatea de 1.4 litri, care dezvolta undeva in jurul a 150 de cai putere și 250 de Nm.

 

Volkswagen Jetta VS5 şi VS7

With two SUV models, Volkswagen’s new brand in China, JETTA, will be targeting especially young first-time car buyers in the popular entry-level segment. There will also be a sedan model.

SUV-urile Jetta au la bază modelele SEAT Ateca și Skoda Karoq, de la care preiau și proporțiile. Unele elemente vin și de la Tiguan și T-Roc.

VS5 măsoară 4.419 mm în lungime, 1.841 mm în lățime și 1.616 m în înălțime, având un ampatament de 2.630 mm. Așa cum era de așteptat, modelul este construit, ca și SUV-urile europene, pe platforma MQB a Volkswagen.

Modelele SUV beneficiază de motorul turbo de 1,4 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 150 de cai putere și un cuplu de 250 Nm. Clienții pot alege o transmisie standard cu o cutie manuală cu cinci rapoarte și opțional, o cutie automată cu șase rapoarte, furnizată de producătorul japonez Aisin Seiki.

Prețul de pornire pentru VS5 este de 89.800 de yauni (aproximativ 11.700 de euro), în timp ce versiunea de top ajunge la 119.800 de yuani (aproximativ 15.600 de euro). Cel mai accesibil SUV Volkswagen în Europa este T-Cross, cu preț de pornire în România de 16.434 de euro.

„Cu JETTA, noi închidem golul dintre marca fanion VW din segmentul de volum de top și nivelul entry de mobilitate, care numără aproximativ o treime din piața chineză și este servită în special doar de branduri locale. În acest fel, ne vom crește semnificativ acoperirea în piață”, a precizat Jurgen Stackman, membru al board-ului VW.

 

Cum va arăta noua Dacia Logan 3. Schimbările sunt spectaculoase

Dacia Sandero 2020, gata de lansare. Noi imagini cu modelul modernizat