Japonezii pregatesc o aplicatie ce va traduce in timp real convorbirile telefonice

Data: 22/10/2012 | Autor: .

Operatorul telecom japonez NTT Docomo pregateste o aplicatie mobila care va putea traduce in timp real o convorbire telefonica intre doua persoane ce nu vorbesc aceeasi limba.

Aplicatia va suporta initial traducerea din japoneza in engleza, mandarina si coreeana, iar suportul pentru alte limbi urmeaza sa fie adaugat ulterior.

Compania nu este prima care lucreaza la un astfel de proiect, giganti precum Microsfot, Alcatel-Lucent dar si companii de nisa precum Lexifone sau Vocre dorind sa dezvolte tehnologii similare, dupa cum noteaza BBC.

Aplicatia celor de la NTT Docomo a fost prezentat in cadrul targului de tehnologie CEATEC si urmeaza sa fie lansata pe platforma Android pe 1 noiembrie.

Pana la finele lunii noiembrie aplicatia va suporta si limbile franceza, germana, indoneziana, italiana, portugheza, spaniola si tailandeza.

In ciuda ambitiilor operatorului, tehnologia este privita cu scepticism de specialisti.

Un analist noteaza faptul ca de peste un deceniu auzim ca traducerea in timp real va fi disponibila in doi-trei ani. In plus, acesta se asteapta ca traducerile sa nu fie atat de corecte incat sa poata fi folosite in discutii de business.