Jeff Bezos, noul magician al industriei IT?

Data: 3/10/2011 | Autor: .

Odata apusa era Steve Jobs, prin demisia acestuia de la conducerea Apple, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, se prefigureaza a fi noul „magician” al industriei IT.

Acesta a uimit pe toata lumea miercuri, cand a lansat noua tableta Amazon Kindle Fire pentru un pret de numai 199 de dolari, iar toata presa internationala a remarcat puternica asemanare dintre prezentarea lui Bezos si cele in care Jobs lansa iPhone-uri sau iPad-uri.

httpv://www.youtube.com/watch?v=I0r4Wo2Q3l4

Analistii se asteapta, chiar, ca noua tableta sa fie singurul competitor serios pentru iPad-ul celor de la Apple, mai ales ca modelul din urma costa de peste doua ori mai mult. La fel ca Jobs, si Bezos conduce o companie fondata chiar de el insusi, si tot la fel ca fondatorul Apple, acesta a inventat, practic, categorii de produse care nu existau pana in prezent, creand astfel noi piete.

Cel mai puternic exemplu in acest sens este e-readerul Kindle, privit initial cu scepticism de catre experti. Acesta a reusit sa vanda, totusi, milioane de unitati in intreaga lume, iar vanzarile de carte electronica ale Amazon le-au depasit, recent, pe cele de carti clasice. La fel ca in cazul iPad-ului, si concurentii Amazon au lansat, in urmatoarele luni, modele similare e-readerului Kindle.

Tot la fel ca Steve Jobs, si Bezos este foarte cunoscut pentru atentia pentru cele mai fine detalii si pentru viziunea de ansamblu.

Urmariti mai jos o prezentare in care Bezos compara bula „dot-com” de la inceputul anilor 2000 cu goana dupa aur ce a avut loc cu un secol in urma, iar avansul calculatoarelor moderne este comparat cu procesul de electrificare de la inceputul secolului trecut.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vMKNUylmanQ