Jobs se intoarce in mormant! Cum va profita Samsung de pe urma lansarii iPhone 5

Data: 21/09/2012 | Autor: .

Aparitia iPhone 5 ar putea determina unii operatori din Europa sa reduca preturile la smartphone-urile rivale, inclusiv cele produse de Samsung Electronics, deoarece noul telefon Apple nu este compatibil cu majoritatea retelelor de mare viteza 4G LTE de pe continent.

iPhone 5 ruleaza pe retelele LTE in banda de 1.800 MHz, favorizand operatorii care au mers pe acest standard, precum grupul german Deutsche Telekom si joint venture-ul britanic Everything Everywhere, detinut de T-Mobile si Orange (Franta), potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Grupul Vodafone sau operatorul britanic O2, detinut de compania spaniola Telefonica, vor putea oferi noul iPhone numai pe retelele 3G.

Astfel, „Vodafone si multi alti operatori europeni vor fi impinsi in bratele Samsung”, din moment ce modelele de top ale companiei sud-coreene sunt compatibile si cu alte standarde 4G LTE, a declarat Robin Bienenstock, analist la Sanford C Bernstein, citat de Bloomberg.

In Romania, niciun operator telecom nu ofera inca servicii 4G, care permit viteze mult mai ridicate de acces la internet decat standardele 3G.

Abia in luna octombrie vom afla cine va castiga primele licente de 4G scoase la licitatie de ANCOM. Lansarea serviciilor ar putea sa aiba loc cel mai devreme in 2013 daca nu in 2014.