„ Jocurile foamei : Revolta – Partea a doua ”ajunge în cinematografe

The Hunger Games Mockingjay - Part 2

Al patrulea film din franciza „Jocurile foamei” va ajunge în cinematografele din România pe 20 noiembrie. Bazat pe a doua parte a ultimului roman din trilogia scrisă de Suzanne Collins, „ Jocurile foamei : Revolta – partea a doua/The Hunger Games: Mockingjay Part 2” o prezintă pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) „Mockingjay” – luptând nu pentru supravieţuire, ci pentru viitor.

În cel de-al patrulea film din serie o găsim pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) în Districtul 13, în timp ce Panem-ul este cuprins de un adevărat război. Districtele se unesc, pentru prima dată în istorie, iar Katniss, alături de prieteni vechi – printre care şi Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) şi Peeta (Josh Hutcherson) – luptă nu numai pentru eliberarea unei naţiunii, ci pentru un viitor mai bun. De data aceasta îşi ia propria soartă în mâini şi se răfuieşte cu preşedintele Snow pe care plănuieşte să îl asasineze.

„În acest film, Katniss îşi ia viaţa în mâini şi merge să-i ceară socoteală preşedintelui Snow. Filmul se conturează pe măsură ce pătrundem adânc pe străzile Capitoliului, închizând cercul deschis odată cu prima venire a lui Katniss aici, în primul film al seriei. De data aceasta avem parte de mai multă acţiune, mai multă emoţie şi, cel mai important lucru, de o finalitate”, a declarat regizorul Francis Lawrence.

„ Jocurile foamei : Revolta – Partea a doua” este regizat de Francis Lawrence după un scenariu de Peter Craig şi Danny Strong, adaptare după romanul scris de Suzanne Collins.

Din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, regretatul Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Willow Shields, Sam Claflin, Jena Malone.

Filmul „ Jocurile foamei : Revolta – Partea a doua / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” va fi distribuit în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.