La La Land, record de încasări. Cum se descurcă filmele favorite la Oscar

La La Land, record de încasări. Cum se descurcă filmele favorite la Oscar

La La Land, filmul cu cele mai multe şanse la Oscar în acest an, se descurcă excelent în cinematografe. Hollywood Reporter anunţă cu filmul musical al lui Damien Chazelle a înregistrat vânzări de bilete de peste 200 de milioane de dolari în ultima săptămână, totalul încasărilor de la lansarea oficială ajungând, astfel, la 340,5 milioane de dolari, relatează GadgetReport.ro

La La Land este marele favorit la Premiile Oscar, ceremonie care se va desfăşura duminică în Los Angeles.

Potrivit jurnaliştilor, La La Land a depăşit ca încasări celebru film musical Chicago, care a adunat 306,8 milioane de dolari înainte să câştige Oscarul pentru cel mai bun film, în 2003.

La La Lande a făcut încasări excelente mai ales în China şi Coreea de Sud, unde a adunat în total peste 50 de milioane de dolari.

Musicalul romantic „La La Land”, în regia lui Damien Chazelle , cu Ryan Gosling şi Emma Stone în rolurile principale, a câştigat numai puţin de şapte premii la cea de-a 74-a editie a Globurilor de Aur, fiind cel mai premiat film din istoria competitiei organizată de Asociația presei străine de la Hollywood .

Lungmetrajul este un tribut adus epocii de aur a musicalurilor hollywoodiene, deşi povestea din film se petrece în contemporaneitate. Gosling interpretează rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de o actriţă debutantă (Emma Stone). Cei doi întâmpină obstacole pe măsură ce-şi clădesc cariere de succes.

La titlul de cel mai bun film al anului mai candidează Arrival (Paramount), Hidden Figures (Fox 2000/Chernin), Hacksaw Ridge (Lionsgate), Lion (The Weinstein Co./See Saw), Manchester by the Sea (Amazon Studios/Roadside), Fences (Paramount), Hell or High Water (CBS Films/Lionsgate) şi Moonlight (A24).

Cum se descurcă acestea în cinematografe vedeţi în infograficul alăturat.