Lansarea iPhone 5, deconspirata?

Data: 5/09/2011 | Autor: .

Lansarea noului model iPhone ar putea avea loc pe 21 octombrie, relateaza thisismynext.com, care citeaza o nota interna primita de unul dintre managerii de la Best Buy.

Mesajul primit de sursa thisismynext ii convoaca pe reprezentantii magazinelor la o intalnire “Apple fixture” pe 21 octombrie, fara prezenta detalii.

Interesant este, potrivit site-ului, ca o astfel de convocare a fost trimisa si inainte de lansarea modelelor anterioare de iPhone, fapt care face susceptibila data de 21 octombrie pentru lansarea noului smartphone.

Teoria este sustinuta si de organizarea unei alte reuniuni a managerilor Best Buy Mobile pe 10 octombrie, pentru a discuta “urmatoarele lansari importante de produse”.

Presa internationala abunda, in aceste zile, in stiri, pe surse, privind lansarea noului telefon de la Apple. Debutul iPhone 5 este plasat de  Slashgear.com  pe 7 octombrie sau, cel mai tarziu, in prima parte a anului viitor.

Site-ul citeaza o declaratie a vicepresedintelui AT&T care, intr-o discutie cu un grup de manageri, le-a transmis ca trebuie “sa se astepte ca lucrurile sa devina foarte, foarte aglomerate in urmatoarele 35-50 zile, asa ca pregatiti-va echipele in conformitate cu asta”.

Slashgear.com afirma ca iPhone 5 va putea fi precomandat la sfarsitul lui septembrie.

Pe de alta parte, Appleinsidenews a scris, recent, ca nu este exclus ca Apple sa amane lansarea iPhone 5 pentru inceputul anului viitor, in tentativa de a include in specificatiile noului telefon si capacitatile 3D.

Indiferent de momentul lansarii oficiale, expertii au ajuns la un numitor comun in privinta dotarilor tehnice ale viitorului telefon.

Specialistii se asteapta, astfel, ca noul iPhone sa beneficieze de un nou design, cu un spate metalic si un ecran curbat.

Telefonul (4.82 x 2.53 x 0.34 mm) ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli autofocus cu Ledflash, capabila sa inregistreze in 1080p HD la 25fps/720p la 30fps.

La capitolul dotari, iPhone 5 va include WiFi/UMTS/HSDPA/HSUPA/ 3G/HSPA+/4G, GSM, Bluetooth. 1xEV-DO. Bateria noului telefon ar urma sa tina pana la 8 ore in 4G, 13 ore in 3G si 420 ore in stand by. Smartphone-ul ar urma sa fie disponibil in doua versiuni, de 32GB si 64GB.

Aatma Studio a realizat un clip care prezinta cele mai noi inovatii pe care le-ar putea aduce noul smartphone. In video-ul de mai jos puteti vedea trei dintre ele. In primul rand, iPhone ar urma sa fie ireal de subtire. In plus, noul gadget ar putea sa contina doua tehnologii revolutionare – tastatura virtuala laser si ecranul virtual.