Lenovo anunta o tableta Windows 8 ce va iesi pe piata in octombrie (Galerie foto)

Data: 9/08/2012 | Autor: .

Chiar daca alti producatori sunt nemultumiti de intentia Microsoft de a-i concura prin propria tableta Windows 8, chinezii de la Lenovo nu par a avea probleme de acest gen si au anuntat ca vor lansa primul lor astfel de dispozitiv in luna octombrie.

Lenovo Thinkpad Tablet 2 va fi o tableta Windows 8 de 10 inchi bazata pe un procesor Intel Atom. Aceasta va inlocui seria curenta de tablete Thinkpad ce ruleaza Android.

Alte specificatii includ un display IPS de 1.366×768 pixeli, o autonomie de 10 ore, conectivitate 3G/4G optionala, iesire micro-HDMI si camere de 2MP, respectiv 8 MP.

Tableta va avea o grosime de numai 9,8 mm si va dispune de conectivitate NFC, alaturi de un cititor de amprente si un stylus care va putea fi stocat in interiorul tabletei, dupa cum scrie Engadget.

In ceea ce priveste accesoriile, proucatorul va oferi o tastatura optionala, dar si un dock ce va contine trei iesiri USB, un slot HDMI si o iesire Ethernet.

Singurul lucru pe care nu il cunoastem este pretul, insa avand in vedere ca device-ul este construit pe arhitectura Intel (x86) si va rula versiunea completa a Windows 8, este putin probabil ca acesta sa poata concura din acest punct de vedere cu iPad-ul celor de la Apple.

Mai multe amanunte, in imaginile de mai jos realizate de The Verge.