Lenovo pregateste versiuni Intel si ARM ale conceptului hibrid Yoga

Data: 13/08/2012 | Autor: .

Chinezii de la Lenovo par a fi unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata IT in aceasta vara. Dupa ce saptamana trecuta au anuntat oficial ca vor lansa o tableta Windows 8, chinezii merg mai departe si anunta ca vor scoate pe piata doua versiuni ale conceptului hibrid Yoga, prezentat prima oara la inceputul acestui an la CES Las Vegas.

Conceptul Lenovo IdeaPad Yoga este un hibrid ultrabook-tableta ce vine cu un display de 13 inchi care se poate roti la 180 de grade.

Avantajul acestui dispozitiv este acela ca tastatura poate fi folosita ca suport, Yoga putand fi asezat, practic, pe orice suprafata, in orice unghi.

Conceptul prezentat in ianuarie la CES avea o grosime de 17 mm la o greutate de 1,4 kilograme, iar pretul vehiculat atunci era de 1.999 de dolari.

Potrivit surselor ABC News, Lenovo va lansa doua variante Yoga. Una dintre ele va fi construita pe o arhitectura Intel si va rula versiunea completa a Windows 8, in timp ce cealalta va fi bazata pe un procesor ARM Nvidia Tegra si va rula Windows RT. Cele doua dispozitive sunt asteptate sa fie lansate in jurul datei de 26 octombrie, data oficiala de lansare a Windows 8.