Lenovo ThinkPad T495, T495s și X395. Procesoare AMD Ryzen 7 și autonomie de până la 16,8 ore

Data: 13/05/2019 | Autor: .

Lenovo ThinkPad T495, T495s și X395. Procesoare AMD Ryzen 7 și autonomie de până la 16,8 oreLenovo ThinkPad T495, T495s și X395 sunt cele noi laptopuri cu Windows 10, lansate de producătorul chinez. Gadgeturile includ procesoare AMD Ryzen 7 PRO de până la a doua generație și grafică Radeon Vega și promit un plus de performanță față de generațiile anterioare, relatează GadgetReport.ro

Lenovo ThinkPad T495 (14 inci), T495s și X395 vor fi disponibile din luna iunie și vor costa între 939 și 1089 de dolari, în SUA. Au un profil subțire și cântăresc sub 1,5 kilograme.

Lenovo promite o performanță cu 18% mai mare comparativ cu standardele atinse de generația anterioară și patru ore de autonomie în plus la o singură încărcare (16,8 ore în total).

„Aceste noi vârfuri de gamă ThinkPad marchează prima integrare a beneficiilor AMD în laptopurile noastre subțiri și ușoare T, Ts și X”, a declarat Jerry Paradise, Vicepreședinte Lenovo Intelligent Devices Group Commercial Product Portfolio.

Procesoarele mobile Ryzen 7 PRO de până la a doua generație și grafica Radeon Vega promit o îmbunătățire a experienței multimedia și o eficientizare a consumului de energie. Mulțumită tehnologiei Radeon Freesync, laptopurile Lenovo ThinkPad T495, T495s și X395 oferă o imagine foarte clară, cu o înaltă calitate a pixelilor și o rată de refresh fluidă, fără sacadări – perfectă pentru filme, prezentări și gaming ocazional.

Reprezentând o noutate pentru seria AMD, ecranul Full HD (1920×1080) Full HD de 400 de niți afișează textul și iconițele mai vizbil în condiții de luminozitate scăzută, folosind însă mai puțină energie comparativ cu alte PC-uri similare.

Prin adăugarea unei noi proceduri de testare a rezistenței la impact pe lista deja exhaustivă a testelor de durabilitate ThinkPad Mil-Spec, această nouă familie de laptopuri este suficient de dură pentru a rezista la șocurile unei zile de muncă solicitante.

Noile laptopuri Lenovo ThinkPad T495, T495s și X395 integrează microfoane duale far-field, care oferă o mai bună recepție 360° pentru a îmbunătăți performanțele conferințelor VoIP, în special pentru participanții din medii zgomotoase.

De asemenea, dispozitivele pot fi andocate prin noul sistem mecanic cu susținere flexibilă, care permite așezarea în aproape orice unghi pentru mai multe conexiuni, stabilitate și durabilitate a platformei.

Pentru un nivel suplimentar de securitate, noile laptopuri integrează tehnologia AMD Memory Guard (criptarea transparentă a memoriei securizate (TSME). Aceasta ajută la asigurarea protecției împotriva atacurilor, în cazul în cazul în care un hacker are acces fizic la sistem.

Tehnologia AMD Memory Guard oferă sistem de criptare și criptare DRAM independentă, realizând operațiuni de criptare/decriptare a sistemului RAM în timp real.

Lenovo ThinkPad T495, T495s și X395 integrează și un filtru optional ePrivacy, ThinkPad PrivacyGuard, care protejează conținutul afișat pe ecran de privirile nedorite ale celor din jur.

În plus, utilizatorii care își doresc notificări referitoare la eventuale priviri din jurul lor vor beneficia, peste doar câteva luni, de funcția suplimentară ThinkPad PrivacyAlert care activează automat PrivacyGuard.

Lenovo ThinkPad T495 (14 inci) urmează să fie disponibil din luna mai 2019, cu un preț de pornire de 939 de dolari. Varianta T495s (14 inci) va fi disponibilă din iunie 2019, cu un preț de pornire de 1,089 de dolari, iar ThinkPad X395 (13 inci) urmează să fie disponibil din aceeași lună, la 1,089 de dolari.

Pentru mai multe informații despre portofoliul de produse Think, accesați www.lenovo.com/think.