GadgetReport.ro review: Steelseries Arctis 3, căștile optime pentru gaming

GadgetReport.ro review: Steelseries Arctis Pro 3, căștile optime pentru gaming

Steelseries, un brand foarte cunoscut în lumea gaming-ului, prezintă noile căști Arctis 3, o combinație excelentă de design ergonomic, sunet foarte bun și performanță. Echipa GadgetReport.ro le-a testat timp de câteva zile, iar concluziile le aflați din review-ul de mai jos.

Căștile Steelseries Arctis 3 sunt disponibile în mai multe culori – alb, roșu, gri, albastru și negru. Dintre aceste variante, noi le-am testat pe cele negre atât pe PC, PlayStation 4 cât și pe telefonul mobil.

Din momentul în care deschizi cutia, vei simți senzația premium oferită de acest produs. Căștile au un design simplu și ergonomic, iar materialele folosite sunt de calitate.

Mărimea cupelor este optimă, iar bureții sunt realizați dintr-un material foarte moale. Interesant este că nu sunt acoperiți cu piele sau alt material sintetic, fapt care, pentru unii utilizatori, este posibil să reprezinte un minus semnificativ. Pe noi însă nu ne-a deranjat, pentru că acoperirea urechilor este una delicată, optimizată de banda elastică care asigură căștile în partea de sus.

Căștile Steelseries Arctis 3 au butoane bine definite și ușor de accesat, pentru controlul volumului, pornirea și oprirea microfonului, plus o mufă de conectare. Microfonul poate fi restrâns într-un loc special la baza căștilor.

Din punct de vedere al sunetului, Steelseries Arctis 3 se remarcă prin definirea foarte bine a bașilor și a înaltelor, grație tehnologiei Windows Sonic. Aceasta optimizează semnalul sonor în funcție de situație. Astfel că, de exemplu, vom simți auditiv cum un tanc vine din fundal, în timp ce într-una dintre căști vom auzi foarte clar, cum inamicii discută într-o redută din stânga ecranului.

Microfonul de pe Steelseries Arctis 3 excelează prin sunetul clar și mai ales prin funcția de anulare a zgomotului din jurul utilizatorilor. L-am folosit cu programele Discord, Skype și Steam Chat și nu am înregistrat nicio problemă de compatibilitate, indiferent de sesiune.

În cutie se află și un cablu de încărcare, cu o singură mufă jack. Este disponibil și un prelungitor ce ne va ajuta în momentele când dorim să le utilizăm la PC deoarece are două ieșiri – una pentru căști iar a doua pentru microfon. Lungimea cablurilor este foarte generoasă și nu vor exista probleme să nu ajungă la unitatea computerului.

Pe ansamblu, căștile Steelseries Arctis 3 se remarcă în piața perifericelor prin sunetul clar și forma ergonomică. Dacă vreți să le achiziționați, accesați acest link.