Lenovo ThinkPad X1, tableta care rezistă 15 ore

Data: 4/01/2016 | Autor: .

ThinkPad_X1_YogaLenovo a lansat, cu ocazia CES Las Vegas, o nouă tabletă, prima cu procesor Intel® Core™ m7, ecran Samsung OLED și un creion activ reîncărcabil. Tableta ThinkPad X1 Yoga include şi un suport andocare WiGig disponibil pentru utilizare wireless si va ajunge in magazine începând cu luna martie, la prețul minim de 799 dolari.

ThinkPad X1 Yoga este subțire și ușoară, având doar 0,66 inci și 1,2 kg.

Este prima tabletă convertibilă din lume cu display Samsung OLED opțional, care reproduce într-un mod frumos culori bogate și nuanțe de negru profunde.

Integrând o tastatură Lift and Lock patentată, care retrage tastele în modulul tabletă, X1 Yoga include și un stylus activ care se poate fixa și încărca în sistem. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii pot marca elemente și lua notițe direct pe paginile web vizualizate în browser-ul Microsoft Edge. Tableta are o autonomie de până la 15 ore.

Tableta include si o tastatura ThinkPad de dimensiuni normale, împreună cu TrackPoint. Accesoriul are trei unghiuri de tastare ajustabile și recreează senzația de tastare a unei tastaturi ThinkPad clasice.

Tableta cu tastatură cântărește doar 1,1 kg, pentru o experiență de utilizare ultra-ușoară. Și, mai mult de atât, aceasta este prima tabletă Windows care integrează suport LTE Advanced pentru conectivitate super rapidă. Tableta ThinkPad X1 include, de asemenea, și un panou detașabil în spate, pentru acces rapid și upgrade-uri.

ThinkPad_X1_CarbonNoua serie de produse X1, anuntata de Lenovo, mai include ultrabook-ul ThinkPad X1 Carbon şi noul ThinkCentre X1 all-in-one.

ThinkPad X1 Carbon este prezentat drept ca cel mai ușor ultrabook pentru uz profesional din lume, cu o diagonală de 14 inci. Fiind unul dintre cele mai rafinate și elegante notebook-uri disponibile în prezent, X1 Carbon este mai subțire, mai ușor (1,2 kg) și mai puternic, având in plus până la 1TB spațiu de stocare oferit de Samsung M.2 NVMe SSD care oferă viteze de cinci ori mai mari comparativ cu SATA SSD, conectivitate super rapidă cu modemul Qualcomm® Snapdragon™ X7 LTE, 4G LTE Advanced Carrier Aggregation pentru viteze de descărcare de până la 300 Mbps, platformă de andocare rapidă și sigură WiGig wireless pentru un birou fără cabluri, cititor Touch Fingerprint și chip de securitate Trusted Platform Module (TPM) pentru mai multă siguranță

X1_Tablet_USB_Pen_KBFamilia de tablete ThinkPad X1 include și o serie de accesorii special concepute pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului:

  1. Suportul ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse este un mouse dual mode subțire și ușor, optimizat pentru deplasări. Întoarceți-l pe partea cealaltă pentru a utiliza telecomanda cu panou tactil pentru o navigare mai ușoară a slide-urilor.
  2. Căștile ThinkPad X1 In-Ear au fost optimizate de Dolby pentru gama de produse X1 și concepute pentru a îmbunătăți calitatea apelurilor, muzicii și a filmelor.
  3. Husa X1, realizată dintr-un material moale la interior și cu o clapetă magnetică ușor de deschis, este partenerul ideal de călătorie pentru X1 Carbon sau X1 Yoga.
  4. Adaptorul ThinkPad 65W Micro este cu 58% mai mic și cu 50% mai ușor decât un adaptor de alimentare standard, fiind partenerul de călătorie ideal al tabletei ThinkPad X1 Carbon și X1 Yoga.

Cel de-al treilea produs anuntat, ThinkCentre X1 AIO, oferă un design superior cu un cadru ultra-subțire de 11 mm, fiind cel mai subțire desktop din lume.

Ecranul anti-reflexiv premium oferă o imagine strălucitoare din orice unghi al ecranului său de 23,8 inci și, deși are o carcasă incredibil de subțire, ThinkCentre X1 este un PC rezistent. Conceput să prevină acumularea de praf, una dintre cele mai frecvente cauze ale avarierii componentelor hardware pentru desktop-uri, acest all-in-one a fost testat timp de opt ore într-o cameră cu praf, reproducând zece ani într-un mediu de birou.

Monitorul ThinkVision X1 ultra-subțire (7,5 mm) este primul monitor la nivel mondial care a obținut certificarea TUV Eye-Comfort. Integrând un ecran anti-reflexiv edge-to-edge UltraHD de 27 inci, monitorul ThinkVision X1 include opțiuni extinse de conectivitate precum un port USB C, fiind un produs perfect complementar cu tableta ThinkPad X1.

Preturi și disponibilitate

Tableta ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 899 USD.

Modulul Productivity va fi disponibil începând cu luna februarie, cu un preț de pornire de 149 USD.

Modulul Projector va fi disponibil începând cu luna mai, cu un preț minim de 279 USD.

Modulul 3D Imaging va fi disponibil începând cu luna mai, la prețul de 149 USD.

ThinkPad X1 Yoga va fi disponibil începând cu luna ianuarie, la prețul minim de 1.449 USD. Modelele OLED vor fi disponibile începând cu luna aprilie. Preturile vor fi anunțate la momentul respectiv.

ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil începând cu luna februarie, la un preț ce pornește de la 1.299 USD.

Mouse-ul Tactil ThinkPad X1 Wireless va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii ianuarie, la prețul de 69,99 USD.

Căștile ThinkPad X1 In-Ear vor fi disponibile începând cu luna ianuarie, la prețul de 69,99 USD.

Husa ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 50 USD.

Adaptorul de alimentare Micro ThinkPad 65W va fi disponibil anul acesta, la prețul minim de 80 USD.

ThinkCentre X1 AIO va fi disponibil începând cu luna martie, începând de la 1.029 USD.

ThinkVision X1 va fi disponibil începând cu luna martie, la prețul minim de 799 USD.