Levi’s Commuter. Prima geacă de blugi inteligentă ajunge în magazine

Data: 13/03/2017 | Autor: .

Levi's Commuter. Prima geacă de blugi inteligentă ajunge în magazine

Compania americană Levi’s pregăteşte lansarea, în acest an, a primelor obiecte de îmbrăcăminte inteligente din lume. Primul produs este o geacă smart, Levi’s Commuter, care va permite celui care o poartă să controleze tot felul de aplicaţii de pe mobil sau smartwatch, prin gesturi făcute pe materialul denim , relatează GadgetReport.ro

Levi’s lucrează de câţiva ani, în cadrul Project Jacquard, la dezvoltarea materialelor inteligente, iar primul rezultat concret îl vom vedea în vara acestui an.

Tehnologia Levi’s, dezvoltată împreună cu Google, integrează o serie de fire şi fibre sintetice, care transformă materialul într-un adevărat touchpad, relatează Engadget.

Geaca inteligentă Levi’s Commuter permite utilizatorului, de exemplu, să schimbe melodia pe care o ascultă de pe telefon apăsând pe mâneca acesteia sau să preia un apel prin desenarea unei litere pe manşetă.

„Materialul permite o serie vastă de utilizări, de la setarea unei adrese pe Google Maps, la preluarea apelurilor, controlul multimedia etc. Platforma Project Jacquard va fi deschisă dezvoltatorilor pentru a fi realizate cât mai multe aplicaţii dedicate”, a declarat Paul Dillinger, de la Levi’s.

Jacheta inteligentă Levi’s Commuter se conectează prin bluetooth la telefon, tabletă, laptop, PC sau smartwatch. Gadgetul are o baterie cu o autonomie de două zile, iar dispozitivul bluetooth poate fi detaşat şi încărcat prin USB.

Interesant este şi faptul că dispozitivul Levi’s Commuter este rezistent la apă şi praf, astfel că nu trebuie scos de pe jachetă, atunci când aceasta este pusă la maşina de spălat.

Jacheta Levi’s Commuter va ajunge la vară pe piaţă la un preţ de 350 de dolari.

Pasul făcut de cei de la Levi’s este unul revoluţionar. Gândiţi-vă la un viitor în care blugii ne vor monitoriza numărul de paşi şi caloriile consumate, pe manşeta unei cămăşi vom citi ştirile, emailurile, iar jacheta ne va spune cum stăm cu sănătatea sau cum va arăta vremea în următoarele ore.