Bentley EXP 12 Speed 6E Concept. Cum arată primul automobil de lux electric

Data: 3/11/2017 | Autor: .

Bentley EXP 12 Speed 6E Concept. Cum arată primul automobil de lux electric

Britanicii au prezentat primul lor concept de automobil electric. Bentley EXP 12 Speed 6E Concept imbină linia de design consacrată a producătorului de maşini de lux cu noile tehnologii, relatează GadgetReport.ro

Britanicii au mai testat piaţa cu un model hibrid, însă Bentley EXP 12 Speed 6E Concept este primul automobil „pur” electric pe care îl vor lansa, în 2018.

Purtătorul de cuvânt al Bentley, Wolfgang Dürheimer, a declarat, pentru Bloomberg, că scopul a fost de a construi o maşină obişnuită, „nu una care să arate precum un frigider”, aluzie la maşinile electrice cu iz futurist lansate de concurenţă.

„Sexy şi emoţional sunt cuvintele asociate acestui concept”, a mai spus acesta.

Pe lângă propulsia electrică, conceptul celor de la Bentley include tot felul de tehnologii de ultimă generaţie, de la luminile inteligente LED, la pilotul automat, sistemul multimedia cu ecran OLED touchscreen, conectat la internet, şi încărcarea prin inducţie a gadgeturilor.

Cum vorbim de un model de lux, pentru care este normal să ai un şofer angajat şi tu să stai în spate, Bentley a dotat maşina cu display-uri cu touchscreen pe care poţi să stai pe internet şi să te ocupi de afaceri sau să te relaxezi la un film, cu un pahar de băutură fină.

Oficialii Bentley vor ca, pe viitor, modelele sale electrice să ajungă la o autonomie similară cu cele cu carburant clasic, astfel încât, de exemplu, să fie capabile să parcurgă distanţa de la Londra la Paris sau de la Milano la Monaco cu o singură încărcare.