Volvo construieşte un automobil electric mai ieftin ca Tesla Model 3

Data: 14/03/2017 | Autor: .

Volvo construieşte un automobil electric mai ieftin ca Tesla Model 3

Volvo pregăteşte lansarea primului său automobil electric, o maşină care va avea o autonomie de peste 400 de kilometri la o singură încărcare şi care va costa între 35.000 şi 40.000 de dolari. Modelul va ajunge pe piaţă în următorii doi ani, relatează GadgetReport.ro

Volvo C30 conceptCEO-ul VOLVO Cars din SUA a declarat pentru Automotive News că autonomia, siguranţa şi tehnologia vor fi principalele atribute ale noului automobil.

Oficialul Volvo nu a prezentat însă niciun detaliu despre forma maşinii.

În condiţiile în care Tesla şi Chevrolet au optat, în cazul maşinilor electrice, pentru versiuni compacte, este posibil ca şi Volvo să se încadreze în acelaşi segment, mai cu seamă că un SUV XC90 electric la 35.000 de dolari este puţin probabil să vedem.

Jurnaliştii de la Automotive News nu exclud varianta unui SUV compact, în genul XC40, care să ofere propulsie electrică, însă cel mai probabil va fi vorba de un sedan construit în jurul conceptului C30.

Cert este că principalii concurenţi ai modelului Volvo ar urma să fie Chevy Bolt şi Tesla Model 3.

Compania Volvo a devenit extrem de interesată de maşinile electrice după ce, inclusiv pe piaţa suedeză, vânzările Tesla au explodat, semn că publicul este tot mai interesat de maşinile ecologice.