LG G Watch, prezentat oficial. Cum arata primul smartwatch cu Android Wear (VIDEO)

Data: 25/06/2014 | Autor: .

lg-g-watch-

Google a prezentat, miercuri, la conferinta I/O, primele dispozitive mobile care vor rula sistemul de operare Android Wear: LG G Watch, Samsung Gear Live si Moto 360. Vedeta lansarii a fost primul smartwatch din istoria LG, modelul G Watch fiind lansat deja pentru precomenzi.

Daca LG G Watch poate fi deja precomandat de aici, cei care sunt interesati de Samsung Gear Live si Motorola 360 trebuie sa mai astepte.

Desi s-a spus ca noul ceas Samsung va fi disponibil de miercuri, pe site-ul sud-coreenilor nu a aparut nimic oficial. Despre Moto 360 stim ca va fi lansat cel mai probabil pana la finele verii.

LG G Watch are o carcasa metalica, un ecran IPS de 1,65 inchi, ruleaza un procesor Qualcomm Snapdragon 400, la 1,2 Ghz, cu ajutorul a 512 MB de RAM, este rezistent la apa si praf si este compatibil cu tabletele si telefoanele cu minim Android 4.3.

Ceasul are apelare vocala si permite utilizatorului, printre altele, sa raspunda la telefon si sa se ghideze in trafic cu ajutorul Google Maps.

Un alt aspect interesant, ce tine de ecran, este ca acesta va avea o sectiune “always on”, adica va afisa fara intrerupere data si ora.

SPECIFICATIONS

 

OS Android Wear (Compatible with Android 4.3+)
STRAP 22mm (0.86inch) Changeable Watch Strap
SCREEN 1.65” IPS LCD
DIMENSIONS 37.9×46.5×9.95 mm
BATTERY 400 mAh
PROCESSING Qualcomm® Snapdragon™ 400 processor
with 1.2GHz CPU
WIRELESS BT 4.0
MEMORY 512 MB / 4 GB
PORTS & CONNECTORS Micro USB on Charging Cradle
SENSORS 9 Axis (Accelerometer/Compass/Gyro)

LG afirma ca ceasul, disponibil in doua variante, in functie de sexe, va fi unul usor si gata pentru orice actiune, cu o singura incarcare. Altfel spus, insista pe ideea ca smartwatch-ul va avea o autonomie pe masura, gratie bateriei de 400 mAh.

Din datele oficiale prezentate pe noul site LG G Watch, ceasul va fi disponibil in doua culori, Black Titan (negru) si auriu – sampanie (champagne gold).

In privinta pretului, acesta va fi intre 225 de dolari si 227 de euro. Detalii aflati de aici.

Urmariti mai jos primele clipuri oficiale cu noul smartwatch.

Iar mai jos vedeti si primele review-uri.

Urmariti, mai jos, o scurta prezentare a sistemului de operare Android Wear.