LG a lansat cel mai spectaculos televizor Ultra HD 4K in Romania (VIDEO)

Data: 26/04/2013 | Autor: .

lg4kCoreenii de la LG Electronics au lansat joi in Romania primul lor model de televizor Ultra HD (4k), cu o rezolutie de patru ori mai mare (3840 x 2160) decat cea Full HD . Cu ecran de 84 inci (213cm), televizorul are un pret cu peste 5.000 euro mai mic decat concurentii de la Sony.

 Televizorul beneficiaza de tehnologia de procesare a imaginii, Triple XD Engine,care creeaza imagini „vii” cu 8 milioane de pixeli pe cadru. In plus, functia Upscaler prelucreaza imaginile FULL HD, astfel incat acestea se vor vedea foarte clar pe ecranul enorm, chiar si in cazul in care nu exista continut Ultra HD disponibil.
Experienta vizuala este completata de un sunet pe masura. Cu o putere de 50W, dezvoltata de sistemul audio 2.2, televizorul LG Ultra HD este echipat cu doua boxe de tip woofer, oferind un sunet puternic si clar. Televizorul are incorporata si tehnologia Cinema 3D.

Televizorul vine si cu telecomanda LG Magic Motion, un adevarat gadget cu functii de joy stick pentru interfataSmart Ultra HD include acum aproximativ 1.400 de aplicatii si acces la o colectie de servicii de continut premium, cum ar fi 3D World si Game World.

De asemenea, televizorul ofera accesul la serviciul LG Cloud, care permite utilizatorului sa incarce si apoi sa acceseze materiale multimedia de oriunde exista o conexiune la internet si de pe orice device care ofera acces la aceasta functie.

LG Ultra HD de 84 de inci este disponibil pe piata din Romania la un pret incepand cu 89.999 lei (circa 20.600 euro) la retailerii Domo si eMag.

Sony a lansat inca din luna martie, pe piata romaneasca, un televizor cu rezolutie 4K. Gadgetul, cu o diagonala de 84 de inci, costa 114.000 de lei (circa 26.000 de euro).