Samsung NaviBot, robotul care aspira singur (VIDEO)

Data: 29/04/2013 | Autor: .

NAVIBOTPrimul NaviBot a fost lansat de Samsung in 2010. Recent, compania a venit cu o versiune noua, care inregistreaza planul locuintei cu ajutorul unei camere video, memoreaza traseul si face singur curatenie. Gadgetul are un pret pe masura, 1800 lei, in magazinele Flanco.

Probabil ca de la NaviBot varianta 2013 la R2D2 nu mai este cale lunga. Daca robotelul Asimo al celor de la Honda a inspirat recent lansatul film Robot & Frank, in care “joaca” rolul unui majordom extrem de eficient si de fidel, Samsung ne aduce cu un pas mai aproape de fictiune si ne propune un robotel la fel de simpatic.

NaviBot este disponibil in doua variante, cu o capacitate de 0,5, respectiv 0,6 litri si cu nivel de zgomot de 70, respectiv 73 db. Adica destul de silentios, avand in vedere ca o soapta are in jur de 50 db. Ambele variante au un diametru de 36 cm, echivalentul unei pizza generoase.

Dar sa incepem cu inceputul. Ce stie sa faca Samsung NaviBot diferit de alte aspiratoare? Pe scurt, inregistreaza planul locuintei cu ajutorul unei camere video, retine traseul si face singur curatenie.

Curatenie dupa un traseu prestabilit

Mai exact, Samsung NaviBot beneficiaza de un sistem numit Visionary Mapping si este dotat cu o camera video, care inregistreaza 30 de cadre pe secunda. Robotul creeaza astfel o harta a locuintei si stabileste cel mai bun traseu pentru curatenie.

Odata ce traseul a fost memorat, daca aveti anumite zone in care nu doriti sa aspirati, tot ce trebuie sa faceti este sa activati sistemul Virtual Guard, care actioneaza ca un gard invizibil pentru a proteja zonele respective. Astfel, daca aveti un animal de companie, sa zicem un caine, acesta poate dormi linistit fara sa fie „deranjat” de Samsung NaviBot.

Si daca tot am adus vorba de animale de companie, cei de la Samsung recunosc ca NaviBot a fost proiectat, de fapt, sa adune parul lasat de animale. Robotul are o perie puternica si mai multe perii rotative laterale care aduna parul lasat de animale, lasand podelele si covoarele perfect curate.

In plus, datorita sistemul de curatare a parului de animale, brevetat de Samsung, NaviBot culege parul si ghemotoacele, impiedicandu-le sa se infasoare in jurul periilor, asa cum se intampla la cele mai multe aspiratoare.

37 de senzori

NaviBot a fost proiectat cu 37 de senzori care identifica si protejeaza atat obiectele de valoare, cat si pe el insusi. Astfel, trei senzori de denivelare detecteaza marginea treptelor si alte suprafete pentru ca robotul sa nu cada, alti trei senzori anti-incalcire desfac automat orice cabluri si ciucuri de covor la care ajunge, iar daca NaviBot este ridicat sau cade, senzorul de oprire automata la ridicare il inchide imediat.

In plus, NaviBot are mai multe moduri de curatare: Automat, Maxim, Manual, Pete sau Margini. Spre exemplu, modul Margine utilizeaza periile laterale rotitoare pentru a curata pe langa pereti si in alte locuri greu accesibile.

Mai mult, daca vreti sa iesiti in oras si sa gasiti pana va intoarceti casa curatata, puteti folosi Modul pornire cu intarziere, astfel incat NaviBot isi va face programul cateva ore mai tarziu.

In ceea ce priveste timpul de incarcare a bateriei, NaviBot se incarca in doar doua ore, ceea ce inseamna, potrivit celor de la Samsung, ca este cu 33% mai rapid decat alti roboti de aspirat.