LG Wing. Un nou smartphone cu ecran dual, în premieră mondială

Data: 15/09/2020 | Autor: .

LG Electronics a  prezentat noul său smartphone cu ecran dual. Denumit LG Wing, acesta este primul dispozitiv lansat ca parte a proiectului Explorer al companiei, și include două ecrane plasate într-un mod original.

Primul ecran este un panou OLED de 6,8 inci care poate fi  rotit în sensul acelor de ceasornic cu 90 de grade  pentru a dezvălui un al doilea ecran de 3,9 inci în modul pivotant.

Potrivit LG, acest lucru permite extinderea unei singure aplicații pe ambele ecrane sau pentru afișarea simultană a două aplicații pe fiecare ecran.

Aplicații precum YouTube, Tubi, Rave și Ficto pot fi afișate pe ambele ecrane prin intermediul browserului Naver Whale preinstalat . Pentru aceste aplicații, videoclipurile vor fi redate pe ecranul principal, iar al doilea ecran va afișa secțiunea de comentarii sau bara de căutare.

LG susține că modul de pivotare al telefonului LG Wing va facilita navigarea, explicând că ecranul principal va afișa indicațiile de pe hartă în timp ce conduceți, în timp ce al doilea ecran ar putea fi utilizat pentru apeluri.

LG Wing este propulsat de un procesor Snapdragon 765G 5G și 8 GB RAM. Telefonul are 128 GB stocare internă și un slot microSD.

Din punct de vedere al camerei, telefonul are o cameră frontală pop-up de 32MP, împreună cu o cameră de 64MP OIS cu unghi larg, 13MP cu unghi larg și o cameră de 12MP ultra-wide pe spate.

Camera frontală și una dintre cele trei camere din spate vor putea înregistra simultan videoclipuri în modul pivotant, afirmă LG.

Al doilea ecran se poate transforma și într-un cardan atunci când faceți fotografii în timp ce ecranul principal este rotit.

LG Wing va fi lansat pentru prima dată în Coreea de Sud în octombrie, înainte de a veni în America de Nord și Europa. Prețul nu a fost anunțat.