Motorola lansează Razr 5G, un telefon spectaculos, cu un preț pe măsură

Data: 10/09/2020 | Autor: .

Motorola a anunțat lansarea Motorola Razr 5G, un smartphone pliabil a cărui primă generație, dincolo de designul excelent,  a fost o dezamăgire. După ce a primit numeroase critici, Motorola a adus câteva îmbunătățiri semnificative, printre care se află o platformă software îmbunătățită dedicată ecranului extern Quick View. În plus, telefonul are conectivitate 5G, dar și cameră de selfie de ultimă generație, de 48 MP.

La prima vedere, Motorola Razr 5G arată aproape identic cu prima generație, însă noul telefon vine cu câteva modificări semnificative.

 Quick View

Cu noul afișaj Quick View, Motorola Razr 5G  poate fi accesat mult mai ușor.

Afișajul Quick View are acum o bară de navigare în partea de jos care imită gesturile Android 10, astfel încât se poate ajunge cu ușurință la ecranul de pornire doar printr-un swipe-up. De asemenea, glisarea spre dreapta de pe ecranul de pornire permite accesul rapid al camerei, iar glisarea spre stânga permite accesarea aplicațiilor preferate. Prin ce de-a doua glisare se pot accesa comenzile rapide pentru a apela sau trimite mesaje text către contactele preferate.

În plus, poți să dictezi mesaje sau să răspunzi la ele prin tastarea răspunsului direct din ecranul Quick View.

Cu noul afișaj, se poate accesa rapid navigarea turn-by-turn de la notificările Google Maps, dar și aplicațiile preferate de muzică precum Spotify sau YouTube Music.

În plus, tehnologia NFC permite, cu ajutorul Google Pay, plățile în magazinele din întreaga lume și iar fotografiile, videoclipurile, contactele sau formatele text vor putea fi distribuite cu ușurință către un alt dispozitiv.

Motorola Razr 5G are o preselecție de opt aplicații care funcționează pe ecranul Quick View: cameră, mesaje, calculator, Keep, Google News, Google Home și YouTube. În plus, Motorola oferă posibilitatea rulării tuturor aplicațiilor pe ecranul Quick View, astfel încât selecția lor să fie ușor de personalizat.

Un telefon cu un design original

Noul design motorola razr 5G este, ca la prima generație, foarte confortabil. Marginea de jos îngustă, senzorul de amprentă montat în spate și balamaua actualizată oferă modificări estetice și funcționale bazate pe feedback-ul direct al consumatorilor pentru o experiență de utilizare simplă, cu o singură mână. Sticla 3D lucioasă cu aluminiu seria 7000 vine în combinație cu trei culori atemporale și rafinate – Polished Graphite, Liquid Mercury și Blush Gold.

Prin deschiderea lui razr 5G se activează ecranul Flex View de 6.2 inch cu raport de aspect 21:9 CinemaVision.

Display-ul lui razr 5G funcționează împreună cu designul unic de balamale oferind singura închidere Zero-gap pe un dispozitiv pliabil.

Balamaua protejează afișajul intern și păstrează razr 5G ultra-compact. Motorola a testat sistemul de pliere de pe motorola razr 5G prin cicluri rigide de pliere, prin căderi de la înălțime, inclusiv prin teste de temperatura în diferite contexte și multe alte probe dificile pentru a garanta longevitatea și fiabilitatea telefonului. Ținând cont de faptul că un utilizator deschide telefonul, în medie, de aproximativ 40 de ori pe zi, iar un utilizator care folosește telefonul intens îl deschide de 100 de ori pe zi, testele realizate în fabrică au demonstrat că razr 5G rezistă până la 200.000 de deschideri. În plus, un strat de protecție personalizat protejează  împotriva zgârieturilor, în timp ce o barieră hidrofugă din interiorul dispozitivului protejează împotriva scurgerilor, stropilor, ploii și a altor astfel de elemente.

 

Un telefon 5G

 Designul  actualizat al marginii de jos reduce dimensiunea dispozitivului, permițând în același timp performanța 5G. Marginea de jos adăpostește două dintre cele patru antene 5G, toate acestea fiind alimentate de un procesor robust Qualcomm Snapdragon ™ 765G.

Selfie-urile, în prim-plan

Sistemul de camere de pe Motorola Razr 5G capturează fotografii clare cu camera de 48 MP, iar tehnologia Quad Pixel oferă de 4X mai multă sensibilitate la lumină. Stabilizarea optică a imaginii compensează imaginile și videoclipurile neclare, iar tehnologia cu auto-focus laser ajută camera să focalizeze rapid subiectul.

În momentul în care telefonul este închis, sistemul de camere de 48 MP devine cea mai avansată cameră selfie de pe piață. În plus, afișajele duale permit funcții ale camerei care sunt imposibile pe alte dispozitive. Camera Cartoon ajută la menținerea focalizării subiectului prin afișarea unei animații distractive pe ecranul Quick View, în timp ce aplicația camerei este deschisă pe ecranul principal Flex View. Instant Review arată o previzualizare a fotografiei pe ecranul Quick View după realizarea pozei, iar External Preview reflectă vizorul de pe ecranul Quick View, astfel încât subiecții să poată vedea fotografia înainte de a fi surprinsă.

Pentru o experiență mai atractivă, ecranul complet, Flex View Display și camera internă de 20 MP sunt la îndemână pentru apelurile video.

În România, noul Motorola razr 5G va fi disponibil din această toamnă la prețul recomandat de 6999 lei, iar mai multe detalii despre dispobilitate vor fi dezvăluite curând.