Live View. Funcția inovativă din Google Maps care vă permite navigarea în realitate augumentată

Data: 17/07/2020 | Autor: .

Google Maps are o funcție specială, intitulată Live View, prea puțin cunoscută, care vă permite să explorați harta prin obiectivul telefonului. În felul acesta, veți vedea lumea din jurul dvs. cu indicații care apar pe ecran într-o  experiență spectaculoasă, de realitate augmentată (AR). 

Live View vă permite să navigați într-un mod care are mai mult sens decât să vă uitați la o hartă 2D.

Live View va funcționa și mai bine la ochelarii AR ai viitorului dar, până atunci, puteți folosi telefonul.

Aplicația oferă și un beneficiu suplimentar, deoarece îi permite să vă calibreze locația curentă, prin intermediul GPS-ului.

Live View se deschide foarte simplu. Apăsați pe punctul albastru, de pe hartă, care vă arată unde vă aflați. O să apară un meniu din care selectați Live View.

Live View vă va cere permisiunea de a vă folosi camera de pe telefon pentru a captura imagini cu ceea ce vă înconjoară, astfel încât să poată oferi navigarea AR și să vă afișeze destinația în partea superioară a imaginii.

Din momentul în care activați funcția, veți vedea o săgeată care vă va ghida în drumul pe care îl urmați.

Live View este încă în faza beta, dar din testele făcute de noi, se mișcă deja foarte bine.

Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care există imagini Street View (inclusiv în România).

Alte funcţionalităţi pe care le cuprinde Google Maps care pot fi de ajutor în următoarea călătorie sunt: navigaţie şi tot ce ai nevoie de drum (magazine sau benzinării), hărţile offline (pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului), explorează zona (locuri pe care să le vizitezi sau unde să mănânci şi pe care le poţi salva ca puncte de interes şi organiza în liste), salvarea locului în care ai parcat maşina, precum şi funcţia Instant Camera Translation din aplicaţia Google Translate ce permite traducerea instantanee a unor texte (anunţuri pe stradă, meniuri în restaurante, etichete de produse) în peste 80 de limbi, inclusiv română.