Lucid Motors Air. Automobilul electric care va concura Tesla

Data: 15/12/2016 | Autor: .

Lucid Motors Air. Automobilul electric care va concura Tesla

Compania californiană Lucid Motors a anunţat lansarea modelului Air, prima sa maşină electrică. Lucid Motors Air are un look spectaculos şi oferă o autonomie remarcabilă, de până la 643 de kilometri, relatează GadgetReport.ro

Fondată de Peter Rawlinson, un fost şef de la Telsa, Lucid Motors a adunat o echipă de profesionişti care au lucrat la Mazda, VW şi BMW pentru a construi un automobil din gama de lux, cu facilităţi pe măsura preţului – 100.000 de dolari.

Sedanul, care va intra în producţie anul viitor, în noua uzină din Arizona, va fi propulsată de 1000 de cai putere, furnizaţi de o suită de motoare electrice alimentate de o baterie de 100 kWh, produsă de Samsung SDI.

Lucid Motors Air va accelera de la 0 la 100 km/oră în numai 2,5 secunde.

 

Dincolo de propulsie, modelul va include o soluţie software dedicată, care va propune inclusiv pilot automat şi control vocal.

Modelul va avea drept principal competititor Tesla Model S, alături de modele “clasice” precum BMW seria 7 şi Mercedes S-Class.

Interesant este că, pentru dezvoltarea automobilului, Lucid Motors a strâns peste 130 de milioane de dolari, o parte din sumă fiind asigurată de autorităţile chineze (Chinese Environmental Fund)