Madonna manipulează internetul! Cum lansează clipuri virale

Madonna se află prin fondatorii firmei DanceOn

Madonna se află prin fondatorii firmei DanceOn

Celebra cântăreaţă Madonna se află prin fondatorii firmei DanceOn, o companie specializată în dezvoltarea de trenduri virale pe internet. Cel mai mare succes l-a avut cu controversata piesă Silentó – Watch Me (Whip/Nae Nae), unul dintre cele mai urmărite materiale video de pe Youtube.

Potrivit Business Insider, DanceOn este o reţea digitală care lucrează în prezent cu 1200 de artişti, consideraţi influenceri, pentru a promova diverse tendinţe în showbiz, de la artişti, melodii şi dansuri speciale.

Pentru a transforma clipul Silentó – Watch Me (Whip/Nae Nae) într-un viral, firma a apelat la 50 dintre ei, care au distribuit dansul promovat de piesă în diverse variante. Împreună, aceştia au adunat, în numai două luni şi jumătate, peste 250 de milioane de vizualizări.

Astfel s-a creat tăvălugul care a dus ca piesa respectivă, una nu foarte spectaculoasă, să atingă peste 600 de milioane de vizualizări pe Youtube, cu câştigurile aferente.

În urma mediatizării excesive, Silentó a semnat un contract foarte bun cu Capital Records, iar clipul său a intrat în Top 10 – cele mai vizualizate clipuri de pe Youtube din 2015.

” Campania DanceOn a fost cel mai important factor care mi-a transformat single-ul într-un dans viral”, a declarat Silento, pentru Billboard.