GadgetReport.ro TV. „ Mâna lui Dumnezeu”, un fenomen ieşit din comun

Data: 2/02/2016 | Autor: .

mana lui Dumnezeu

Un fenomen meteo cu adevărat neobişnuit a declanşat vii dezbateri pe internet. Imaginile cu un nor care apare sub forma unui pumn imens cuprins de flăcări au devenit virale, mulţi fiind cei care au asociat momentul cu un… semnal de la Dumnezeu.

Blogger-ul portughez Rogerio Pacheco face furori pe internet cu imaginile surprinse săptămâna trecută deasupra Insulei Madeira.

Fotografiile prezintă un fenomen meteo ieşit din comun – un nor cu o formă neobişnuită, ce pare a fi un pumn imens cuprins de flăcări. La scurt timp după ce au fost postate pe reţelele de socializare, imaginile au devenit virale, suscitând interesul pasionaţilor de fenomene paranormale.

Potrivit GadgetReport.ro, internauţii au speculat că norul ar fi, de fapt, „Mâna lui Dumnezeu”, un pumn în flăcări sau chiar o cometă. Adepţii teoriilor apocaliptice susţin că avem de-a face cu un nou avertisment divin că lumea se îndreaptă spre dezastru.

Meteorologii, chestionaţi de presa portugheză, au declarat că fenomenul meteo nu este ceva neobişnuit şi că tentele roşiatice ale norului sunt cauzate de poluare.

nori-lenticulari-africa-de-sud

GadgetReport.ro relata, recent, despre un alt fenomen meteo neobişnuit, petrecut în Cape Town, Africa de Sud. Pe cerul oraşului, mai mulţi martori oculari au fotografiat o serie de nori cu forme care par desprinse din filmele SF.

Este vorba de mai mulţi nori lenticulari, care arată ca farfuriile zburătoare. Potrivit jurnaliştilor de la Huffington Post, care au relatat despre eveniment, la serviciile de urgenţă au fost semnalate numeroase apeluri de la persoane care întrebau de o posibilă invazie extraterestră.

Potrivit expertilor de la EarthSky, norii lenticulari au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează în zonele montane.

„Când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede”, afirmă aceştia.

Detalii, dar şi alte informaţii din lumea ştiinţei şi tehnologiei, vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.