Mars One pregateste colonizarea planetei Marte (VIDEO)

Data: 1/11/2013 | Autor: .

mars-one-mission-gadgetreport

Compania germana Mars One a inceput pregatirile pentru colonizarea planetei rosii. Pe Marte ar urma sa fie construita o colonie pana in 2023, iar prima sonda de explorare va fi trimisa in ianuarie 2016.

Co-fondatorul companiei Bas Lansdorp, a declarat, la International Space Commerce Summit din London, ca prima misiune va fi realizata de o mica aeronava, iar scopul este a demonstra tehnologia necesara pentru a coloniza Marte.

Planurile Mars One sunt extreme de ambitioase. Lansdorp vrea ca in 2018 sa lanseze un robot special care sa inceapa constructia celor 6 module ale primei statii de pe planeta rosie, relateaza The Register. Lucrarile vor fi incheiate pana in 2022 atunci cand colonia va fi capabila sa genereze oxigen si energie cu ajutorul panourilor solare, iar un an mai tarziu, vor ateriza primii locuitori.

Calatoria de la Pamant la Marte ar urma sa dureze intre 6-8 luni.

Peste 78.000 de oameni, din 120 de tari, au aplicat pe site-ul companiei germane Mars One pentru a lua parte la misiunile de colonizare a planetei Marte.

Potrivit GizMag, cei mai multi temerari care vor sa devina pioneri ai spatiului sunt din SUA – peste 17.300, urmati de chinezi (10.241) si britanici (3.581). In topul tarilor cu cei mai multi inscrisi se mai afla Rusia, Mexic, Brazilia, Canada, Columbia, Argentina si India.

Dupa incheierea inscrierilor, vor demara un proces de selectie al astronautilor care urmeaza sa fie antrenati la un complex special ce va fi construit in desert.

Martienii ar urma sa locuiasca pe planeta rosie timp de doi ani, urmand sa fie inlocuiti periodic de noi echipe de exploratori.

Se estimeaza ca pana in 2025, populatia planetei va ajunge la 40 de locuitori.

Colonizarea planetei Marte ar urma sa coste 6 miliarde de dolari, bani care vor fi asigurati din sponsorizari si contracte comerciale.

 Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala a misiunii