Mastercard dezvoltă o tehnologie revoluționară! Vom face plăți cu fața

Data: 23/05/2022 | Autor: .

Mastercard, cel mai mare operator de plăți din lume, anunță o tehnologie bazată pe recunoaștere facială și scanarea amprentelor digitale. Noua modalitate de plată va fi disponibilă în următorii 3 ani.

Nili Klenoff președintele departamentului de inovare, Mastercard, afirmă că Mastercard se implică în dezvoltarea infrastructurii de plăți în metavers.

În loc de PIN, Mastercard vrea să folosească o fotografii a feței sau scanarea amprentei digitale. Datele vor fi înregistrate într-o aplicație, fie pe smartphone, fie la un terminal de plată. Mastercard susține că tehnologia este foarte sigură.

,,Te înregistrezi în program. Practic, îți tokenizează credențialele. Deci, fața și detaliile feței tale nu părăsesc niciodată device-ul” , afirmă expertul.

,,Avem o multitudine de straturi de securitate și controale de confidențialitate, ambele încorporate în hardware și software, care le scanează. Trebuie să fie o imagine 3D. Toți algoritmii construiți, când tokenizăm datele biometrice, sunt făcuți să fie capabili să identifice persoana potrivită pentru cardul aferent” .

Interesant este faptul ca MasterCard nu va stoca datele si doar le va compara cu un algoritm care descrie utilizatorul, astfel incat sa evite furtul acestora.

Programul se va lansa în următoarele câteva luni şi va include 500 de participanţi.

MasterCard incearca astfel sa gaseasca o solutie eficienta de securitate si sa elimine, astfel, clasica autorizare cu cod PIN. La proiectul MasterCard colaboreaza Apple, Google, Samsung, Microsoft şi BlackBerry.

Aproximativ 1,4 miliarde de oameni ar putea folosi tehnologia până în 2025, mai mult decât dublu față de 671 de milioane în 2020, potrivit Juniper Research.