WhatsApp dispare, de mâine, de pe zeci de tipuri de telefoane

Data: 30/05/2022 | Autor: .

WhatsApp dispare, de mâine, de pe zeci de tipuri de telefoane

Serviciul de mesagerie WhatsApp, cu 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial, va bloca accesul la anumite dispozitive dacă acestea nu își vor actualiza sistemul de operare Android sau iOS. Măsura intră în vigoare de mâine, 31 mai 2022.

Măsura afectează 50 de modele de telefoane mai vechi precum: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Lenovo A820, ZTE V956, Huawei Ascend D2, Ascend G740, Ascend Mate, Faea F1, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Xperia M, Wiko, Cink Five, Darknight, THL W8, ZTE Grand X, Quad v987, Grand Memo, Grand S Flex, LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus L7II, Optimus F6, Optimus L4 II Dual, Optimus L2 II și Optimus F3Q.

Cum să folosești eficient WhatsApp! 9 funcții și trucuri esențiale

Cum știți dacă telefonul este afectat?

Serviciul are un istoric de restricționare a accesului la smartphone-urile considerate învechite. O primă triere a avut loc în toamna anului 2021, utilizatorii de smartphone-uri mai vechi de cinci ani, care erau echipate cu versiuni anterioare Android 4.1 și iOS 10 au fost excluși de la noile actualizări. Cu toate acestea, ei au putut totuși să folosească serviciul, în ciuda unor erori.

Singura modalitate de a evita excluderea de la utilizarea acestei aplicații este pur și simplu actualizarea sistemului de operare. Pentru a afla versiunea sistemului de operare, utilizatorul trebuie să acceseze setările telefonului. Dacă nu este cea mai recentă, trebuie doar să fie descărcată, notează Le Figaro.

WhatsApp ia măsuri împotriva versiunilor neoficiale ale aplicației.

Utilizatorii de aplicații precum GB WhatsApp și WhatsApp Delta, clone ale aplicației oficiale, riscă să își piardă permanent contul.

Cum sa instalezi aplicatii Google, Facebook și Whatsapp pe telefoanele Huawei! Soluția Gspace

Ce sunt clonele WhatsApp

Utilizatorii care au instalat aceste clone se pot alege cu închiderea permanentă a contului sau chiar să își piardă întreaga arhivă a conversațiilor.

Deseori construite de dezvoltatori anonimi, clonele nu sunt disponibile prin Google Play Store pentru Android și trebuie, în schimb, descărcate printr-o pagină web.

Astfel de aplicații au multe dintre caracteristicile aplicației originale, însă vin la pachet și cu alte funcții suplimentare. De exemplu, utilizatorii pot să trimită mai multe poze simultan sau să le interzică interlocutorilor să vadă dacă le-au citit mesajele, facilități disponibile doar pe variantele neoficiale ale WhatsApp.

Un virus transmis prin WhatsApp îți poate fura banii din cont

Politica WhatsApp privind clonele

Într-o actualizare recentă a site-ului, WhatsApp a subliniat că utilizarea unor astfel de clone este interzisă în conformitate cu termenii și condițiile sale.

„Dacă ați primit un mesaj în aplicație care spune că contul dvs. este „închis temporar”, înseamnă că probabil utilizați o versiune neacceptată de WhatsApp în locul aplicației oficiale. Dacă nu treceți la aplicația oficială, contul dvs. de WhatsApp ar putea fi închis definitiv”, este mesajul pe care îl primesc utilizatorii care nu folosesc varianta oficială, potrivit TheSun.

De ce sunt interzisele clonele WhatsApp

Aplicația de chat deținută de Facebook susține că utilizarea unor astfel de clone este interzisă din motive de securitate.