McLaren Speedtail, bolidul hibrid care atinge 402 km/oră

Data: 29/10/2018 | Autor: .

McLaren Speedtail, bolidul hibrid care atinge 402 km/orăMcLaren a anunțat lansarea noului model Hyper-GT,  McLaren Speedtail, mașină care va atinge viteza maximă de 402 km/oră și care va concura cu Bugatti Veyron, bolid care atinge ,,numai’’ 391 km/oră. Succesorul lui McLaren F1 va accelera de la 0-300 km/oră în numai 12,8 secunde, fiind cu patru secunde mai rapid decât McLaren P1, relatează GadgetReport.ro

Construit din fibră de carbon, noul model McLaren Speedtail cântărește 1430 kg și este propulsat de un motor twin-turbo cu aspirații de Formula 1 care, împreună cu un propulsor electric, asigură 1036 CP.

McLaren Speedtail va avea mai puțini cai decât Bugatti Chiron (1500 CP) sau Koenigsegg Agera (1360 CP), însă va accelera de la 0-300 km/oră în numai 12,8 secunde, fiind cu patru secunde mai rapid decât McLaren P1.

Din punct de vedere al designului, modelul propune un look aerodinamic, futurist, extrem de spectaculos, cu faruri led și admisii de aer împrumutate din aeronautică și cu roti de 20 de inchi pe față și de 22 pe spate. Interesant este că oglinzile mașinii vor ieși automat din caroserie, un artificiu in premieră în industria auto.

La interior, McLaren Speedtail va oferi celor trei ocupanți un confort demn de o limuzină, iar din punct de vedere tehnologic, include toate funcțiile de ultimă generație, inclusiv asistența la condus pe bază de inteligență artificială.

Mașina va fi produsă în numai 106 exemplare, iar prețurile vor pleca de la 2,1 milioane de lire sterline în Marea Britanie, aproximativ 2,6 milioane de dolari în SUA.