Mercedes-Benz F 015. Primele teste cu masina Star Trek ! (VIDEO)

Data: 19/03/2015 | Autor: .

Mercedes-Benz-F-015-gadgetreport.ro_

CNET a lansat pe youtube un reportaj in care prezinta un prim test auto cu cel mai spectaculos model din istoria producatorului german Daimler, super bolidul desprins parca din Star Trek, Mercedes-Benz F 015.

Construit din aluminiu, otel si materiale compozite, precum fibra de carbon, Mercedes-Benz F 015 este propulsat de doua motoare electrice care asigura impreuna 272 CP. Masina, prezentata in premiera la CES 2015 din Las Vegas, ajunge la 100 Km/ora in numai 6,7 secunde, iar viteza maxima este setata la 125 mph.

Dieter Zetsche, patronul Daimler, a declarat că „Mercedes-Benz F 015 are volan, însă scaunul rezervat în general șoferului poate să pivoteze. Pasagerii din fața își pot răsuci astfel scaunele cu spatele la șosea și pot discuta față în față cu pasagerii aflați pe scaunele din spate. Seamănă puțin cu “conceptul de trăsură”.

În timp ce pasagerii îşi văd de treburile lor, mașina rulează singură spre destinație. În afară de ecranele tactile, pasagerii pot interacționa cu vehiculul grație comenzilor prin gesturi sau declanșate prin simpla mișcare a ochiului.

Este opinia noastră despre viitor în termeni de design, concept și comunicație a mașinii”, a declarat seful de la Mercedes. Mercedes-Benz F 015 prefigureaza linia de design pe care constructorul german o va aborda in anii care urmeaza.