Mercedes-Benz va lansa, la CES 2017, primul său SUV electric

Data: 28/12/2016 | Autor: .

Mercedes-Benz va lansa, la CES 2017, primul său SUV electric

Mercedes-Benz va prezenta la Consumer Electronics Show CES 2017, din luna ianuarie, din Las Vegas, primul său SUV electric. Modelul va costa în versiunea de bază 39.150 de dolari, şi va ajunge pe piaţă în 2019, relatează GadgetReport.ro.

Primul SUV electric produs de Mercedes Benz, al cărui concept a fost lansat în septembrie la Salonul Auto de la Paris sub numele de Generation EQ, va fi propulsat de două motoare electrice de 300 kW, unul montat pe puntea față, celălalt pe puntea spate, care îi vor asigura o autonomie remarcabilă, de aproape 500 km.

Noul SUV electric va accelera de la 0 la 100 km pe oră în numai 5 secunde.

Conceptul Generation EQ anunță o gamă completă de vehicule electrice pe care Mercedes-Benz le va dezvolta în următorii  ani. Numele EQ este un acronim-joc de cuvinte care derivă din expresia „Electric Intelligence”.

Pentru dezvoltarea modelelor electrice, Daimler va construi o nouă platformă de producție dedicată.

Oțelul, aluminiul și fibra de carbon vor fi materialele care vor sta la baza fiecărui model din noua linie electrică Mercedes EQ.

Fiind de dimensiuni comparabile cu Mercedes-Benz GLC, primul SUV electric Generation EQ va dispune de un design dinamic, ce combină stilul de coupe cu utilitatea unui shooting-brake, dar și elemente futuriste precum calandrul LED, care integrează blocurile optice față.

Aceeași idee o regăsim şi la posterior, prezența dinamică fiind accentuată de jantele de 21 de inch.

Interiorul futurist este sugerat de butoanelor tactile și display-ului de 24 de inch, care combină planșa de bord și sistemul multimedia. Maşina include sistemul de condus autonom, cu hărţi 3D de la HERE.

Conform producătorului german, gama de modele Generation EQ va include peste 10 vehicule electrice până în 2025.

Mercedes-Benz susține că actualele stații de încărcare rapidă de 50-150 kW vor fi înlocuite în viitorul apropiat de unele de 300 kW.

Rata de încărcare va fi de 5 minute pentru 100 de kilometri autonomie.

Producţia noului SUV electric este programată să înceapă în 2018, iar primele maşini să ajungă pe piaţă în 2019, la preţuri de la 39.150 de dolari.