Noi probleme cu MacBook Pro 2016! Nu este recomandat pentru achiziţie

Data: 23/12/2016 | Autor: .

Probleme cu MacBook Pro 2016! Nu este recomandat pentru achiziţie

Consumer Reports, una dintre cele mai cunoscute publicaţii internaţionale care testează laptopuri şi alte gadgeturi, nu recomandă consumatorilor achiziţia MacBook Pro 2016. Este primul produs Apple pe care experţii îl resping pentru că nu înregistrează standardele de calitate, relatează GadgetReport.ro

Testele realizate cu MacBook Pro 2016 au arătat că toate versiunile laptopului au probleme cu acumulatorii.

“Autonomia MacBook Pro a arătat rezultate neconvingătoare. De exemplu, în trei teste consecutive,
modelul de 13 inch cu Touch Bar a rezistat 16 ore la prima încercare, 12.75 ore la a doua şi numai 3,75 ore a treia oară. Modelul de 13 inchi fără Touch Bar a avut o autonomie de 19,5 ore la primul test şi de numai 4,5 ore la al doilea. Iar la versiunile de 15 inchi, autonomia a variat între 18,5 şi 8 ore”, au afirmat cei de la Consumer Reports.

În cadrul testelor cu MacBook Pro, Consumer Reports a utilizat laptopurile folosind programe şi aplicaţii obişnuite, printre care şi browserul Chrome.

În specificaţiile de pe site-ul Apple, MacBook Pro 2016 este creditat cu 10 ore de autonomie.

Anunţul celor de la Consumer Reports vine în contextul în care mulţi clienţi s-au plâns că noile laptopuri au o autonomie scăzută.

Potrivit informaţiilor publicate de macroumors.com, unii utilizatori afirmă că n-au obţinut decât maxim 6 ore de autonomie pentru noile laptopuri, în condiţiile în care le-au folosit într-un regim normal.

„Am cumpărat modelul de 13-inch cu Touch Bar şi îl folosesc de aproape o săptămână. Am obţinut, constant, în jur de 5-6,5 ore de autonomie când am făcut browsing. Apple afirmă că pe wireless, ar obţine 10 ore, însă bateria nu a rezistat niciodată atât de mult”, a declarat unul dintre utilizatori.

„Am un monitor extern de 1080p şi intru pe internet cu Chrome. La încărcare maximă, obţin în jur de 3 ore de autonomie. Cu jocuri, e şi mai mică”, a afirmat un altul.

Apple a lansat în cele din urmă un update. În loc să repare problemele de autonomie, acesta a eliminat indicatorul „remaining”, cel care arăta nivelul bateriei.

CITIŢI ŞI :

Noile Apple MacBook Pro 2016 cu Touch Bar. Lucruri bune, lucruri rele

Apple nu se dezminte! MacBook Pro 2016 nu permite schimbarea SSD-ului