Merită să treci la Apple Watch Series 5, dacă ai Seria 4?

Data: 8/10/2019 | Autor: .

Merită să treci la Apple Watch Series 5, dacă ai Seria 4?

Dacă ai deja un Apple Watch și te gândești dacă merită să treci la noua generație Apple Watch Series 5, GadgetReport.ro îți prezintă câteva elemente care îți vor oferi argumentele pentru o decizie optimă. 

Apple Watch Series 4 vs. Apple Watch Series 5

Principalele diferențe între seria 4 și 5 sunt reprezentate de noul mod Always-ON, de compass, de bateria mai puternică și, nu în ultimul rând, de materialele folosite – ceramic și titan.

Always-on display

Unul dintre elementele noi aduse de Apple Watch Series 5 îl reprezintă Always-on display. Cu ajutorul acestei funcții vei putea vedea oricând cât este ceasul și dacă există notificări, chiar dacă ceasul are ecranul închis.

Always-on display afișează, de asemenea, numărul de calorii arse, iar toate aceste informații te vor ajuta să folosești mai puțin ecranul, fapt care înseamnă că bateria va ține mai mult.

Noul Compass

View image on Twitter

Apple Watch Series 5 este primul ceas Apple care vine cu funcție de compas integrate. Vei avea acces, astfel, la informații privind locul în care te afli – latitudine, longitudine, înclinare, înălțime etc.

Funcția este integrate excelent în noulș Apple Maps, fapt care asigură o acuratețe optima a locației și o mult mai bună orientare.  E o aplicație excelentă în călătorii.

Noile materiale

Spre deosebire de generațiile anterioare, Apple Watch Series 5 aduce un plus la capitolul materiale folosite în construcția carcaselor. Poți să alegi între versiunile de aluminiu, oțel, titan și ceramică.

Cele de titan și ceramic nu erau disponibile pe Seria 4.

Primul ceas cu cadru de ceramică a fost Series 2, urmat de Series 3. La Seria 4, Apple nu a mai oferit această variantă.

Pe de altă parte, versiunea din titan este una extrem de solidă și ușoară, cântărind cu 5 grame mai puțin decât cea din ceramică.

O baterie mai bună. În teorie

Apple Watch Series 5 are o autonomie de până la 18 ore, similară cu cea asigurată de Series 4.

Bineînțeles, autonomia declarată de Apple nu are nicio legătură cu cea reală, fiind una simulate în laborator, în anumite condiții. În realitate, totul depinde de cât de mult folosești ecranul ceasului și, din acest punct de vedere, cu Always ON, s-ar putea ca Apple Watch Series 5 să țină mai puțin decât versiunea de anul trecut. Adică maxim 12 ore.

Pe de altă parte, Apple a afirmat că noul sistem de operare watchOS 6.1 va reduce consum de energie, însă, din testele făcute până acum, nu există nicio dovadă că acest lucru chiar se întâmplă.

Nu este de neglijat nici faptul că Apple Watch Series 5 folosește același procesor ca Apple Watch Series 4, însă oferă mai mult spațiu de stocare și posibilitatea de a efectua apeluri, opțiune inexistentă în Series 4.

Poti cumpara noul ceas de la Apple, la cel mai bun pret, de AICI.

NOUTATILE ADUSE DE APPLE WATCH SERIES 5, PE SCURT

Beneficiind de un nou ecran Retina “Always-On”, care nu se stinge niciodată, și busolă integrată pentru a facilita orientarea, noul Apple Watch Series 5 cu watchOS 6 le permite utilizatorilor să își gestioneze starea generală de sănătate și fitness cu noi funcționalități precum monitorizarea ciclului menstrual, aplicația Zgomot și tendințele Activitate. Și partea cea mai frumoasă este că durata de viață a bateriei îți asigură o utilizare confortabilă timp de până la 18 ore. Suficient pentru o zi activă.

 Afișajul Retina mereu activat. Noul display inovator introdus pe piață de Apple Watch Series 5 afișează permanent informațiile importante pentru utilizator și cele legate de oră. Fiecare Watch Face a fost optimizat pentru a conserva viața bateriei, astfel că luminozitatea ecranului este mai scăzută atunci când utilizatorul își coboară încheietura.

Navigație. Funcțiile îmbunătățite ale Apple Watch Series 5 oferă posesorilor mai multe informații despre locul în care se află și posibilitățile de navigație. De exemplu, noua busolă încorporată în dispozitiv și aplicația Maps actualizată permit utilizatorilor să știe în ce direcție sunt orientați. Aplicația Compass oferă informații cum ar fi: direcția, înclinarea, latitudinea, longitudinea și altitudinea.

 Aplicația CycleTracking ajută utilizatorii să înregistreze date despre ciclul menstrual.

Aplicația Noise alertează utilizatorii atunci când decibelii ajung la un nivel care îți poate afecta auzul.

Aplicația ActivityTrends ajută utilizatorii să-și urmărească progresul, identificând tipare de activitate pe termen lung.

CITEȘTE ȘI:

 

iSTYLE aduce pe piața românească noile modele iPhone 11 și ceasul Apple Watch Series 5