Metanul, vinovat pentru dispariţiile din Triunghiul Bermudelor?

Data: 13/03/2019 | Autor: .

triunghiul bermudelor imagini

Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Oamenii de ştiinţă ruşi afirmă că au descoperit o legătură directă între craterele gigantice din Siberia şi fenomenul care a dus la dispariţia a zeci de nave şi avioane în Oceanul Atlantic, relatează GadgetReport.ro

Igor Ielţov, şeful Institutului de Geologie şi Geofizică din Novosibirsk a declarat că fenomenul din Triunghiul Bermudelor ar putea fi comparat cu ce s-a întâmplat în cazul craterelor apărute peste noapte în Yamal şi Taymyr.

În ambele situaţii, ar fi vorba de efectele transformării hidraţilor de gaze naturale care se regăsesc în permafrost.

triunghiul bermudelor descifrat de rusi 2Potrivit cercetătorilor, citaţi de GadgetReport.ro, sub influenţa încălzirii globale, amestecurile îngheţate de apă şi gaz, în special de metan, răbufnesc la suprafaţă şi formează cratere.

În zona Triunghiului Bermudelor, în timpul acestui fenomen, apa oceanului pare că fierbe, iar navele se scufundă, trase în jos de craterele uriaşe.

Totodată, aerul devine suprasaturat cu metan, ceea ce produce puternice turbulenţe atmosferice şi prăbuşirea avioanelor, care îşi pierd portanţa.

Misterul Triunghiului Bermudelor, decriptat?

Din anii 1800 şi până în prezent, peste 50 de nave şi 20 de aeronave ar fi dispărut în celebrul Triunghi al Bermudelor, aflat în Oceanul Atlantic, în perimetrul dintre Florida, Bermude şi Puerto Rico. Ce s-a întâmplat cu ele, au trecut în altă dimensiune, au fost răpite de extratereştrii, s-au dezintegrat din cauza unor forţe necunoscute? Revista Curiosity a găsit o explicaţie bulversantă, prezentată de GadgetReport.ro

În 1975, jurnalistul Larry Kusche a publicat cartea „The Bermuda Triangle Mystery — Solved.” Lucrarea examinează incidentele atribuite Triunghiului Bermudelor, petrecute între 1840 şi 1973, inclusiv relatările (articole de presă, cărţi şi emisiuni radio&TV) apărute în această perioadă.

Jurnalistul a descoperit, astfel, că legenda Triunghiului Bermudelor l-ar avea, la origini, pe Charles Berlitz care, în 1974, a scris The Bermuda Triangleprima care reclamă faptul că există fenomene stranii în zona respectivă.

Larry Kusche a aflat, cu surprindere, că toţi ceilalţi scriitori care au relatat despre Triunghiul Bermudelor s-ar fi inspirat din lucrarea lui Charles Berlitz, fără ca niciunul dintre ei să fi verificat veridicitatea faptelor. Mai mult chiar, pentru a da originalitate lucrărilor, mulţi dintre autori au denaturat şi mai mult faptele.

Dacă Berlitz ar fi scris într-un raport că unul dintre vapoare era roşu, şansele ca în alte lucrări să se vorbească de alte culori erau foarte mari”, a declarat Kusche.

Dincolo de speculaţii, Larry Kusche afirmă că a descoperit că multe dintre cazurile asociate Triunghiului Bermudelor sunt pură ficţiune. În altele, există rapoarte oficiale care indică faptul că vapoarele şi avioanele ar fi fost victimele unor furtuni puternice, des întâlnite în Oceanul Atlantic, pe care autorii, bineînţeles, au omis să le pomenească. Mai mult chiar, alte incidente s-ar fi petrecut în alte zone ale oceanului, fiind mutate, din interes jurnalistic, în Triunghiul Bermudelor.

Jurnalistul remarcă şi faptul că zona respectivă este una plină de rechini, astfel justificând şi inexistenţa unor rămăşiţe umane.

Perimetrul dintre Florida, Bermude şi Puerto Rico a fost şi este în continuare o zonă de tranzit extrem de aglomerată atât pentru vapoare cât şi avioane, astfel că incidentele de „trafic” erau inerente, mai ales în perioada în care instrumentele de bord nu erau, din punct de vedere tehnologic, la nivelul celor din ziua de azi”, a explicat acesta. „Aşa se explică şi faptul că nu mai avem semnalări noi de dispariţii misterioase în această zonă”, a mai spus Larry Kusche.