Metanul, vinovat pentru dispariţiile din Triunghiul Bermudelor?

Data: 22/02/2018 | Autor: .

triunghiul bermudelor triunghiul-bermudelor-imagini

Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Oamenii de ştiinţă ruşi afirmă că au descoperit o legătură directă între craterele gigantice din Siberia şi fenomenul care a dus la dispariţia a zeci de nave şi avioane în Oceanul Atlantic, relatează GadgetReport.ro

Igor Ielţov, şeful Institutului de Geologie şi Geofizică din Novosibirsk a declarat că fenomenul din Triunghiul Bermudelor ar putea fi comparat cu ce s-a întâmplat în cazul craterelor apărute peste noapte în Yamal şi Taymyr.

În ambele situaţii, ar fi vorba de efectele transformării hidraţilor de gaze naturale care se regăsesc în permafrost.

triunghiul bermudelor triunghiul-bermudelor-descifrat-de-rusi-2Potrivit cercetătorilor, citaţi de GadgetReport.ro, sub influenţa încălzirii globale, amestecurile îngheţate de apă şi gaz, în special de metan, răbufnesc la suprafaţă şi formează cratere.

În zona Triunghiului Bermudelor, în timpul acestui fenomen, apa oceanului pare că fierbe, iar navele se scufundă, trase în jos de craterele uriaşe.

Totodată, aerul devine suprasaturat cu metan, ceea ce produce puternice turbulenţe atmosferice şi prăbuşirea avioanelor, care îşi pierd portanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *