Microsoft grabeste lansarea Windows 8

Data: 11/01/2012 | Autor: .

Microsoft va lansa versiunea beta a noului sistem de operare Windows 8 pana la finele lunii viitoare. Anuntul a fost facut de oficialii companiei la Consumer Electronic Show de la Las Vegas.

Microsoft incearca, astfel, sa grabeasca pe cat posibil lansarea versiunii finale a sistemului dupa ce a intarziat deja 6 saptamani fata de calendarul initial.

In conditiile in care oficialii Microsoft vor fi multumiti de teste, iar feedback-ul de la utilizatori va fi optim, versiunea finala, ce va fi comercializata, ar urma sa fie disponibila pana la finele anului, cel mai probabil in sezonul de shopping de sfarsit de an.

Cel putin asta sustin expertii din piata IT&C care citeaza surse din Microsoft. Acestia spun ca vor ca Windows 8 sa fie fara cusur dupa ce Windows 7 a avut nevoie de numeroase update-uri din cauza numarului mare de bug-uri.

Oficial, Microsoft nu a anuntat data la care va lansa noul sistem. Alte surse spun ca, in conditiile concurentei tot mai acerbe din piata dispozitivelor mobile (smartphone-uri si tablete) facuta de Apple cu iOS si Google cu Android, Microsoft va face imposibilul si va lansa W8 in debutul verii 2012.

11 clickuri pentru instalarea W8

Noul Windows 8 va putea porni in doar 8 secunde iar instalarea sistemului va putea fi realizata in numai 52 de minute, in timp ce un upgrade la Windows 7 dura, in medie, 513 minute. Sistemul va putea fi instalat cu doar 11 click-uri, potrivit unui articol postat pe blogul oficial Building Windows 8.

Noul sistem de operare Windows 8 va avea un magazin online din care vom putea cumpara aplicatii, similar Apple Store sau Android Market.

Microsoft va putea sa lanseze un “kill switch” prin care sa dezactiveze sau chiar sa starga o aplicatie din calculatorul sau tableta unui utilizator ce ruleaza Windows 8, potrivit ComputerWorld.

Vom putea deschide aplicatii Windows 8 cu privirea

Tobii, o companie ce dezvolta tehnica de monitorizare a privirii, lucreaza la implementarea tehnologiilor sale pe noul sistem de operare Windows 8.

Practic, utilizatorii unui calculator sau tableta ce ruleaza Windows 8 vor putea deschide o aplicatie doar uitandu-se la ea si facand click pe mouse.

Compania spune ca tehnologia poate replica si emula fiecare gest de tip “swipe”, precum slide-ul de la un ecran la altul, asa ca nu vom fi nevoiti sa atingem dispay-ul calculatorului sau tabletei cu degetele pentru a schimba ecranele de aplicatii.

Tehnologia presupune doar instalarea unui “Eye control device”, care se ataseaza la calculator prin USB si arata precum un webcam.

Mai multe detalii, in videoclipul de mai jos: