Microsoft ingroapa, oficial, Windows XP. Ce se intampla cu utilizatorii

Data: 11/04/2012 | Autor: .

Microsoft va opri serviciile de suport pentru Windows XP si Office 2003 in 2014. Anuntul vine, practic, sa confirme decesul celui mai bun si popular sistem de operare dezvoltat pe platforma Windows. Microsoft a anuntat, totodata, ca Windows Vista si Office 2007 vor beneficia de suport pana in aprilie 2017.

Intr-un comunicat de presa, compania le cere clientilor sa migreze catre noile versiuni ale sistemului Windows. Utilizatorii XP vor putea sa foloseasca in continuare sistemul, insa nu vor mai beneficia de niciun update de securitate sau de compatibilitate, relateaza Arstechnica.

La peste 10 ani de la lansare, Windows XP ramane si in continuare cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare personale, cu o cota de piata de 46,52% in decembrie 2011, potrivit datelor NetApplications citate de Cnet.

Totusi, cota de piata a XP este cu aproape 10% mai mica decat la inceputul anului 2011. In acelasi timp, Windows 7 continua sa castige teren, avand la finele anului 2011 o cota de piata de 36,99%, cu peste 12% mai mare decat in urma cu 12 luni.

Decizia Microsoft vine sa sustina planurile de dezvoltare a noului sistem de operare Windows 8, care se va lansa in octombrie. GadgetReport.ro a anuntat, recent, ca W8 va fi disponibil pentru ambele platforme Intel x86 si ARM.

Simultan vor fi lansate 40 de PC-uri si 5 tablete cu noul sistem de operare preinstalat.

Noul Windows 8 va putea porni in doar 8 secunde iar instalarea sistemului va putea fi realizata in numai 52 de minute, in timp ce un upgrade la Windows 7 dura, in medie, 513 minute. Sistemul va putea fi instalat cu doar 11 click-uri, potrivit unui articol postat pe blogul oficial Building Windows 8.

Noul sistem de operare Windows 8 va avea un magazin online din care vom putea cumpara aplicatii, similar Apple Store sau Android Market.

Pana la lansarea oficiala, Microsoft a oferit utilizatorilor posibilitatea de a testa versiunea Windows 8 consumer preview.

Versiunea  are in jur de 3 GB si permite utilizatorilor sa experimenteze noua filozofie Windows care pune accent, in premiera, pe functiile touch. De altfel, noua versiune Windows 8 este destinata in principal tabletelor.

Puteti descarca Windows 8 de aici.