Microsoft lanseaza Windows 10 Anniversary Update

Microsoft lanseaza Windows 10 Anniversary Update

Microsoft lansează astăzi, 2 august, cel mai semnificativ update pentru sistemul de operare Windows 10. Intitulat Windows 10 Anniversary Update, acesta va fi oferit gratuit tuturor utilizatorilor care ruleaza sistemul de operare, relatează GadgetReport.ro

Disponibilitatea update-ului poate fi verificată urmând calea Start – Settings – Update & security – Check for updates. Daca nu il gaseste, il puteti descarca de AICI.

Denumirea update-ului Windows 10 Anniversary Update, care a fost anunțat inițial în luna martie în cadrul conferinței Build, vine din faptul că lansarea are loc la aproximativ un an de când a fost disponibil oficial Windows 10.

Oficialii Microsoft au anuntat ca Windows 10 Anniversary Update încorporează feedback-ul utilizatorilor înscrişi în programul Windows Insider.

Software-ul Windows 10 Anniversary Update aduce o rafinare a interfeţei grafice, noi funcţii de securitate, integrarea platformelor W10 şi Xbox One pentru jocuri, şi elemente noi de interacţiune touch via Windows Ink.

Windows 10 Anniversary Update aduce, totodata, o noua versiune a asistentului digital Cortana, integrat direct în bara de activităţi. Cortana poate să caute informatii, sa redea muzica, să adauge întâlniri în Calendar sau să răspundă la întrebări simple fără să mai fie nevoie de deblocarea sistemului.

În plus, prin Cortana se pot sincroniza notificările pe toate dispozitivele unde aceasta este activată (inclusiv smartphone-uri Windows 10 Mobile şi Android), inclusiv alerte legate de nivelul bateriei, apeluri ratate, mesaje text necitite sau chiar indicaţii de orientare.

Principalele noutati aduse de Windows 10 Anniversary Update:

Windows Ink – Până acum, deși există foarte multe device-uri cu stilusuri digitale, experiența Ink nu a fost unitară Cu Anniversary update este introdus spațiul de lucru Ink – Windows Ink Workspace – de unde utilizatorii pot porni noi aplicații și experiențe Ink.

Îmbunătățiri Cortana – Asistenta digitală de la Microsoft primește un upgrade semnificativ în Anniversary update. Este accesibilă și de peste lock screen, unde sunt disponibile anumite funcționalități care nu necesită deblocarea dispozitivelor, remindere vizuale și proactive și suport pentru notificări sincronizate pe toate dispozitivele.

Îmbunătățiri Microsoft Edge – Noul navigator Microsoft vine cu suport pentru extensii, integrare Cortana mai bună, eficiență energetică foarte bună comparativ cu alte browsere și suport crescut pentru standardele web moderne.

Îmbunătățiri de securitate – Windows 10 este cel mai sigur Windows atât pentru consumatori cât și pentru companii iar Anniversary update aduce Windows Defender Advanced Threat Protection și Windows Information Protection în enterprise, îmbunătățiri pentru Windows Defender, serviciul gratuit anti-malware de la  Microsoft și suport Windows Hello în aplicații și în Edge.

Îmbunătățiri pentru gaming – Anniversary update aduce noutăți semnificative legate de jocuri, inclusiv suport Xbox Play Anywhere (cumperi un joc o singură dată și îl poți juca și pe PC-ul și pe Xbox One-ul personal, o experiență Store unificată între Windows 10 și Xbox, suport Cortana pe Xbox One și altele.