Microsoft mizeaza pe dans in prima reclama pentru tableta Surface (VIDEO)

Data: 16/10/2012 | Autor: .

Cu mai putin de doua saptamani inainte de lansarea oficiala de pe 26 octombrie, Microsoft a difuzat la TV prima reclama a mult asteptatelor tablete Surface.

Daca in reclamele pentru serviciile de cloud compania mizeaza pe muzica rap, spotul Surface prezinta o trupa de dansatori profesionisti care danseaza sincron cu tabletele celor de la Microsoft. Alegerea trupei de dans nu este intamplatoare, reclama fiind difuzata in premiera in SUA in timpul celebrului show Dancing With The Stars.

Reclama a fost regizata de Jon Chu, cunoscut mai ales pentru realizarea videoclipului Never Say Never al lui Justin Bieber.

Tabletele Microsoft Surface sunt asteptate sa iasa pe piata pe 26 octombrie, par pretul lor ar putea incepe de la 300 de dolari, dupa cum a declarat Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft.

Totusi, acestea ar putea fi vandute chiar si mai ieftin, alaturi de un abonament la recent lansatul Xbox Music sau la alte servicii ale Microsoft.

Daca informatiile se confirma, device-ul Microsoft devine de departe cel mai ieftin din clasa sa. Dintre jucatorii mari din industria IT, doar Google si Amazon au reusit sa scoata pe piata tablete atat de ieftine. Modele acestora au, insa, o diagonala de numai 7 inchi si, in plus, sunt vandute cel mai probabil in pierdere.

Un eventual pret de 199 de dolari al tabletei Surface bazata pe tehnologie ARM ar reprezenta, practic, un cui batut in sicriul celorlalti producatori de tablete Windows. Si asta pentru ca, in mod sigur, nici unul dintre acestia nu va reusi sa produca un astfel de dispozitiv pentru un asemenea pret. In plus, producatorii de tablete ieftine Android de 7 inchi, precum Amazon si Google, vor fi nevoiti sa-si ieftineasca si mai mult device-urile, probabil pana la pragul de 149 de dolari, sau chiar mai jos.

Practic, desi s-a pozitionat initial ca un concurent al iPad, tableta Surface ar putea avea potentialul de a “matura” absolut toata piata tabletelor.