Microsoft mizează pe Surface Phone, un telefon pliabil inovativ

Data: 24/07/2019 | Autor: .

Microsoft mizează pe Surface Phone, un telefon pliabil inovativMicrosoft pregătește lansarea unui dispozitiv inovativ pliabil, un telefon-tabletă care seamănă, din schițe, cu Samsung Galaxy Fold.Gadgetul ar urma să ajungă pe piață anul viitor, relatează GadgetReport.ro

Microsoft a înregistrat la Oficiul Federal de Invenții din SUA, încă din 2018, o serie de inovații care ar urma să fie implementate în viitorul Surface Phone. Printre acestea se află și un brevet care face referire la un mod de control în premieră, care permite utilizarea Surface Phone cu o serie de butoane virtuale multifuncționale, alături de un stylus dedicat.

Potrivit DigitalTrends, tehnologia este una adaptivă, astfel că utilizatorului va putea accesa cu ușurință funcțiile tabletei-telefon Surface în funcție de modul în care este pliată.

Microsoft Surface Phone ar urma să prezinte două ecrane, întinse pe ambele părți ale gadgetului, care vor reacționa în funcție de modul în care este folosit acesta – împăturit, ca telefon, sau extins, ca o tabletă.

Butoanele propuse în brevet vor activa diferite funcții ale tabletei-telefon, inclusiv modul sleep, în funcție de cât de mult și de puternic vor fi apăsate.

Microsoft Surface Phone va rula, bineînțeles, o versiune de Windows modificată și adaptată pentru a putea fi folosită în variantele de telefon și tabletă.

Din imagini rezultă că dispozitivul nu va avea niciun fel de balama în zona în care se împăturește, precum Galaxy Fold, astfel că va fi interesant de văzut ce soluție tehnică va fi abordată.

Microsoft Surface Phone va rula, cel mai probabil, un procesor 5G de la Intel alături de 12-16 GB de RAM și va avea un spațiu de stocare de 256/512 GB.

Surface Phone ar urma să prezinte o baterie de 12.000 mAh, împărțită în două, cu încărcare wireless, și care îi va asigura o autonomie de minim 2-3 zile.