Microsoft NUIverse. Tehnologia care va schimba fundamental tabletele (VIDEO)

Data: 1/04/2012 | Autor: .

Cercetatorul David Brown de la Microsoft a prezentat o aplicatie care, din multe puncte de vedere, vine sa anticipeze modul in care vor arata, in viitor, experientele multitouch pe tablete, de la jocuri la aplicatii educationale 3D.

NUIverse este o aplicatie care ruleaza, in prezent, pe spectaculoasa Microsoft Surface, suprafata multitouch dezvoltata de Microsoft si care a ajuns la generatia 2.0

In clipul video de mai jos, David Brown prezinta modul in care software-ul permite utilizatorului sa exploreze universul cu ajutorul gesturilor.

NUIverse este capabila sa genereze imagini din orice unghi dar si evolutiile corpurilor ceresti in timp si spatiu.

Interesant este ca softul permite utilizatorului sa acceseze simultan o serie intreaga de actiuni, de la miscarea obiectelor la calcule de distante, toate fara niciun fel de lag.

Urmariti clipul de mai jos pentru a vedea capacitatile incredibile ale aplicatiei.

La ce poate fi folosit softul NUIverse? Ganditi-va cum vor arata jocurile viitorului din prisma noii experiente multitouch. Sau la aplicatiile care vor permite utilizatorului sa calatoreasca in diverse destinatii din confortul propriului fotoliu. Sau la softurile educationale care vor permite copiilor sa inteleaga astronomia, geografia si alte stiinte.

Nu in ultimul rand, ganditi-va la experienta pe care tabletele viitorului le vor permite, folosind astfel de algoritmi, mai ales in conditiile unor ecrane transparente 3D.

Urmariti, mai jos, un alt clip de prezentare al acestei tehnologii revolutionare.