Microsoft pregateste magazinul online Windows 8

Data: 8/12/2011 | Autor: .

Noul sistem de operare Windows 8 va avea un magazin online din care vom putea cumpara aplicatii, similar Apple Store sau Android Market.

Microsoft a prezentat, pe youtube, o prezentare video prin care incearca sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura. Sa isi promoveze magazinul pe care il va lansa in 2012 si sa atraga dezvoltatorii sa scrie noi aplicatii.

Pentru acestia din urma, Microsoft a anuntat si organizarea unui concurs, care va debuta pe 8 februarie.

In materialul video de mai jos, puteti vedea doi dintre oficialii Microsoft care incearca sa convinga dezvoltatorii ca au de-a face cu un business cu potential mai mare decat Android Market si Apple Store la un loc. Microsoft va incasa 30% din pretul aplicatiei pana aceasta ajunge la baremul de 25000 USD incasari. Peste acesta, procentul perceput de Microsoft va scadea la 20%.

Potrivit estimarilor Microsoft, in urmatoarele 12 luni vor fi vandute peste 400 de milioane de computere, iar utilizatorii acestora se vor afla printre primii clienti ai noului sistem de operare. Oficialii Microsoft au amintit ca, in lume exista in prezent 1,25 miliarde de PC-uri. De la lansarea lui Windows 7 s-au vandut 500 milione de PC-uri cu Windows.

Despre Windows 8 store am aflat ca acesta va fi disponibil in 100 de limbi, cel mai probabil si romana. Din magazin vom putea cumpara diverse aplicatii in moneda nationala. De altfel, vor exista optiuni de plata in 243 de tari.

Magazinul va fi lansat odata cu sistemul de operare, in 2012.

Noul Windows 8  va putea porni in doar 8 secunde iar instalarea sistemului va putea fi realizata in numai 52 de minute, in timp ce un upgrade la Windows 7 dura, in medie, 513 minute. Sistemul va putea fi instalat cu doar 11 click-uri, potrivit unui articol postat pe blogul oficial Building Windows 8.