Microsoft Surface 2019. Cum arată noile laptopuri, tablete și celelalte gadgeturi

Microsoft a lansat noua gamă de produse Surface 2019.  Seria include un nou model de laptop, Surface Laptop 3, trei tablete, un nou phablet concept foarte special, Surface Neo, și o pereche de căști wireless. Cele mai multe vor ajunge în magazine în următoarele două luni, relatează GadgetReport.ro

Noul laptop Surface Laptop 3  vine, în varianta de top, cu un display de 15 inchi și un procesor AMD intitulat „Ryzen Surface Edition”. Cipul este considerat cel mai rapid procesor realizat pentru un astfel de laptop. A doua variantă are un ecran de 13,5 inch și este propulsată de un procesor Intel, despre care Microsoft afirmă că este de două ori mai rapid ca predecesorul Surface Laptop 2 și de trei ori mai rapid decât un MacBook Air.  Surface Laptop 3 va ajunge în magazine pe 22 octombrie, la un preț ce va începe de la 999 $.

Tableta Surface Pro 7 oferă un ecran de 12,3 inch și se remarcă prin autonomia de pînă la 10 ore. Tableta are USB-C și este propulsată de cele mai noi procesoare Intel. Tabletele vor debuta pe piață la sfârșitul lunii octombrie, la prețuri ce pornesc de la 740 $.

Surface Pro și Surface Pro X includ ecrane de 13 inch și se remarcă prin layoutul foarte simplu și subțire. Tabletele includ un nou Slim Pen.

Din punct de vedere al performanței,  tabletele includ un procesor dedicat, de la Qualcomm, intitulat Q1.

Surface Neo este primul hibrid tabletă-smartphone ce va include două ecrane, cu o suprafață totală de 13 inchi. Neo include noul procesor Lakefield de la Intel și va fi primul gadget de acest tip care va rula Windows 10X.

Microsoft a anunțat că noul sistem va permite rularea aplicațiilor obișnuite de Windows, cu ajutorul unui meniu simplu, care va include atât aplicații, cât și documente, pentru un acces rapid.
Windows 10X va pune accentul pe o organizare modulară, urmând să aibă o interfață special optimizată.

Surface Neo va permite, totodată, și montarea unei tastaturi fizice, fapt care va permite folosirea tabletei cu două ecrane ca pe un laptop.

Surface Neo

Microsoft a prezentat și căștile wireless intitulate Surface Earbuds. Acestea se remarcă prin designul special, cu o suprafață rotundă de control.  Noile căști vor avea un preț ade aproximativ 249 $ și sunt programate să fie lansate în perioada sărbătorilor de Crăciun.