Microsoft Surface Laptop. Cum arată noul computer de 999 de dolari

Microsoft Surface Laptop. Cum arată noul computer de 999 de dolari

Microsoft a anunţat, în cadrul unui eveniment organizat la New York, lansarea Surface Laptop, primul gadget care rulează noul sistem de operare Windows 10 S, replica la Google Chromebook. Laptopul costă 999 de dolari şi va ajunge în magazine de pe 15 iunie, relatează GadgetReport.ro

După Surface Book şi Surface Studio, Microsoft continuă seria Surface cu un laptop cu iz clasic, care nu se transformă în tabletă, dedicat, în principal, studenţilor şi elevilor.

Cântărind numai 1,2 kg şi având o grosime de numai 14,4 mm, Microsoft Surface Laptop este mai subţire şi mai uşor decât MacBook Pro-ul de 13 inchi cu Touch Bar.

Laptopul prezintă în standard, la preţul de 999 dolari, un hardware destul de bun, cu un procesor Intel Core i5 de generaţia a VII-a, 4GB RAM, grafică Intel® HD 620 şi un SSD de 128GB.

Configuraţiile merg însă până la i7, 16 GB de RAM, Iris Plus Graphics 640, şi un spaţiu de stocare de 256/512 SSD, la preţuri ce ajung până la de 2199 dolari.

Disponibil în patru culori (burgundy, platinum, cobalt blue şi graphite gold), noul laptop prezintă un ecran PixelSense touchscreen de 13.5 inchi, cu 3:2 aspect ratio, rezoluţie 2256 x 1504 pixeli şi 201 PPI, acoperit cu Corning Gorilla Glass 3.

Tastatura este acoperită cu acelaşi material Alcantara, folosit şi la keyboard-ul Surface Pro 4, iar acest artificiul de design susţine look-ul premium.

Surface Laptop include o cameră 720p HD, mufă de USB 3.0, SD card slot, mini DisplayPort, mufă de căşti, un port de încărcare şi nu are USB-C. Gadgetul se conectează la internet prin Wi-Fi: 802.11ac şi prezintă Bluetooth 4.0 LE.

Bateria îi asigură o autonomie de până la 14,5 ore.

Toate detaliile despre laptop le aflaţi de pe site-ul oficial, de pe acest LINK.

Laptopul prezintă, în standard, o versiune specială de Windows, botezată Windows 10 S, despre care Microsoft afirmă că optimizează performanţele laptopurilor şi PC-urilor care au un hardware nu foarte performant.

Microsoft a folosit noul Surface Laptop pentru a lansa Windows 10 S însă asta nu înseamnă că laptopul nu poate rula şi versiunile standard de Windows 10. Compania afirmă, de altfel, că upgrade-ul se realizează foarte uşor, iar hardware-ul este optimizat pentru a oferi o experienţă de utilizare ireproşabilă.

Microsoft promovează Windows 10 S drept ideal pentru mediul şcolar, asta pentru că permite dezvoltarea unor proiecte software în parteneriat şi, foarte interesant, asigură accesul a mai multor utilizatori printr-o cheie specială, salvată pe USB, care oferă un mediu personalizat pentru fiecare dintre aceştia.

Interesant este şi faptul că sistemul de operare Windows 10 S va rula numai browserele disponibile în Windows Store. Asta înseamnă că utilizatorii vor avea acces numai la Edge şi Internet Explorer, în condiţiile în care Chrome şi Firefox nu sunt listate în magazinul Microsoft.

Microsoft afirmă că Windows 10 S va fi disponibil pe o gamă largă de laptopurile, având deja semnate parteneriate cu HP, Dell şi Acer.

Pachetul software va fi comercializat la preţul de 189 dolari şi include un abonament gratuit, pentru 12 luni, al Office 365.

Cu ocazia lansării laptopului şi noului sistem de operare, Microsoft a prezentat şi un nou mouse, Surface Arc Mouse, care costă 79,99 dolari. Noul gadget are un design nou, pliabil, cu două butoane, şi suportă standardul Bluetooth 4.0.