Mercedes AMG Project One. Cum arată hypercarul de 2 milioane de euro

Data: 26/04/2017 | Autor: .

Mercedes AMG Project One. Cum arată hypercarul de 2 milioane de euro

Mercedes va lansa în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Frankfurt, hypercarul Mercedes AMG Project One, mașina de serie cu motor de Formula 1 şi care va avea peste 1.000 de cai putere. Modelul ar urma să fie lansat într-o serie exclusivă de numai 300 de unități, relatează GadgetReport.ro

Mercedes AMG Project One, cunoscut şi sub numele de Mercedes AMG R50, va folosi tehnologiile din Formula 1 pentru a aduce pe străzi o maşină cu performanţe cu adevărat incredibile.

Pe surse se spune că maşina, ce va cântări 1300 de kilograme, va avea un motor pe benzină de 1.6 litri, care va produce 748 cai putere, in timp ce motoarele electrice prezente in numar de patru vor furniza alti 408 CP. Unitatea V6 turbo ascunsa sub capota se va tura pana la 11.000 rpm.

Motorul ar urma să fie susţinut de un sistem ERS de recuperare a energiei, acelaşi cu care Mercedes-AMG Petronas a câştigat trei titluri la constructori și trei trofee la piloți începând din 2014.

Având în vedere puterea motorului, nu este exclus ca hypercarul să ofere tracțiune integrală.

“Creăm un punct de reper pentru plăcerea de a conduce”, a afirmat Mercedes Benz, într-un comunicat de presă.

„Obiectivul nostru pentru Project One este să fie prima mașină de serie cu motor de Formula 1. În al doilea rând, vrem să fie percepută drept cea mai bună mașină sport. Avem indicații relativ bune că asta este posibil”, a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

Conform unor zvonuri, fanii au și rezervat modelul, încă din faza de proiect. Mercedes ar urma să producă 300 de exemplare dinMercedes AMG Project One, iar prețul să fie de peste 2 milioane de euro.