Vrei un card pentru telefon sau aparatul foto? Cum îl alegi pe cel mai bun

Data: 2/12/2017 | Autor: .

Vrei un card pentru telefon sau aparatul foto? Cum îl alegi pe cel mai bun

Dacă vreţi să extindeţi memoria telefonului, tabletei sau a aparatului foto cu un card de memorie, aveţi la dispoziţie o ofertă foarte bogată pe piaţa românească. Mare atenţie, însă – în acest domeniu există diferenţe de calitate foarte mari între produse, iar preţul este, în multe cazuri, cel care face diferenţa. Cum alegeţi un card pentru telefon, cu care să salvaţi, în condiţii optime, fotografii şi clipuri video, aflaţi dintr-un tutorial GadgetReport.ro

Trebuie să ştiţi, în primul rând, ce fel de card aveţi nevoie. Pe piaţă există carduri microSD, microSDHC  şi microSDXC şi trebuie să aflaţi ce capacitate maximă are telefonul, astfel încât să cumpăraţi un card compatibil.

În prezent, majoritatea telefoanelor cu Android folosesc microSDHC şi foarte puţine microSDXC.


Un card pentru telefon microSD este capabil să reţină până la 2 GB de informaţie, fiind foarte puţine cele care au capacitatea de 4GB.

Cardurile microSDHC (Secure Digital High Capacity) sunt gândite să ofere un spaţiu de stocare de până la 32GB, iar cele microSDXC (Secure Digital eXtra Capacity) au o capacitate între 32GB şi 2TB.

Pentru a vedea ce card este compatibil cu telefonul dvs., căutaţi informaţii în documentaţia acestuia sau pe site-ul oficial al producătorului. Asta ca să nu vă treziţi cu un card care nu este compatibil.

Un alt criteriu important pe care trebuie să îl aveţi în vedere, atunci cand cumparati un card pentru telefon, este viteza de transfer. Cu cât este mai rapid, cu atât cardul este mai performant.

În prezent există cinci clase diferite de viteză, de la cele mai lente la cele mai rapide: DS (până la 12.5 MB/s), HS ( până la 25 MB/s), UHS-I ( până la 104 MB/s), UHS-II ( până la 312 MB/s) si UHS-3 ( până la 312 MB/s).

Există şi câteva subclase, numerotate cu cifrele 2,4, 6 sau 10. Cardurile DS au 2,4 sau 6, cele HS şi UHS au marcată cifra 10 şi/sau ratingul U1 sau U3.

Ideea este că, cu cât cifra este mai mare, cu atât viteza e mai bună. Dacă vreţi să filmaţi în Full HD sau UHD, aveţi nevoie de un card UHS, cu viteză 10.

Concluzia este că, dacă vă doriţi performanţă, nu cumpăraţi un card pentru telefon mai mic de clasa 10.

În plus, dacă vreţi să filmaţi în condiţii optime, fără imagini blurate şi întrerupte, alegeţi mai întâi să stocaţi filmul în telefon, iar apoi să îl transferaţi pe card.

Iar cel mai important lucru este să evitaţi cardurile ieftine, no-name, chiar dacă vă iau ochii cu promisiuni tentante (viteză de transfer, clasă, preţ). Căutaţi produse de la firme cunoscute, care să vă ofere garanţie.

Există posibilitatea ca în perioada de 24 de luni de garanţie, acel card pentru telefon să cedeze şi, astfel, să puteţi să-l schimbaţi gratuit.

Care sunt cele mai bune carduri de pe piaţă, aflaţi din materialul GadgetReport.ro de pe acest LINK.

Cel mai bun card pentru telefon? Topul cardurilor SD, preţ şi specificaţii