Milioane de telefoane, infectate cu un virus periculos

Data: 22/04/2013 | Autor: .

googleplayPosesorii unor telefoane smartphone cu sistem de operare Android au motive de ingrijorare, mai ales daca au descarcat aplicatii de pe site-ul Google Android Play. Expertii sustin ca un program descarcat de cateva milioane de utilizatori contine un virus periculos. Acest virus a fost creat de hackerii rusi, potrivit inquistr.com, citat de Manager.

Numele lui este BadNews, nu mai putin de 32 de aplicatii diferite fiind afectat de acest virus. Specialistii sustin ca intre doua si noua milioane de persoane au descarcat virusul fara sa isi dea seama, iar telefoanele lor s-au infectat.

Virusul are un efect inselator asupra telefonului, incurajandu-l pe utilizator sa descarce si alte aplicatii infectate.

Un bun exemplu este programul AlphaSMS, care opereaza in telefonul utilizatorului fara ca acesta sa observe ca se intampla ceva cu aparatul sau.

In plus, el il inscrie pe utilizator la unele programe platite pentru expedierea de SMS-uri. Acest virus trimite apoi numarul de telefon si numarul unic de indentificare al telefonului (codul IMEI) la sursa care a creat programul virusat, iar hacker-ul intra in posesia acestor date.