90 de milioane de utilizatori Facebook, afectati de un atac cibernetic

Data: 29/09/2018 | Autor: .

90 de milioane de utilizatori Facebook, afectati de un atac ciberneticFacebook a descoperit un atac cibernetic care probabil a expus datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online. Peste 90 de milioane de utilizatori Facebook au fost nevoiţi să se reconecteze la conturi în urma atacului cibernetic, relatează GadgetReport.ro

Atacul informatic a fost descoperit în urmă cu câteva zile. Atacatorii au fost în măsură să exploateze o vulnerabilitate a unei caracteristici – „View As” – pentru a prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor, a precizat grupul.

Reţeaua de socializare online a remediat deja problema şi a sesizat autorităţile.

Investigația asupra incidentului de securitate este însă abia la început. Facebook nu a putut spune dacă hackerii au furat unele date ale utilizatorilor sau cine se află în spatele atacului. Mai mult, vineri seara au ieșit la iveală noi detalii potrivit cărora breșa de securitate ar fi mult mai gravă decât se credea inițial. Asta pentru că hackerii ar fi putut căpăta acces inclusiv la toate conturile pe care utilizatorii se loghează folosindu-și conturile de Facebook.

Facebook nu a confirmat deocamdată dacă au fost compromise și aceste conturi și nici nu a spus de cât timp hackerii aveau acces la conturile utilizatorilor afectați. Funcția „View as” a fost introdusă în iulie 2017 și, potrivit The Guardian, avea mai multe probleme de securitate.

Potrivit New York Times, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și COO-ul Sheryl Sandberg se numără printre cei ale căror conturi au fost compromise de atac.