Misteriosul Galaxy X, prima confirmare oficială. Telefonul flexibil revoluţionar produs de Samsung

Data: 31/07/2017 | Autor: .

Misteriosul Galaxy X, prima confirmare oficială. Telefonul flexibil revoluţionar produs de Samsung

Galaxy X, primul telefon cu ecran flexibil, care se împătureşte precum o agendă, a primit certificarea Bluetooth. Este primul semnal oficial că sud-coreenii au trecut de faza de proiect şi că telefonul cu nume de cod SM-G888N0 este pe cale să devină realitate, relatează GadgetReport.ro

Sammobile relatează că telefonul SM-G888N0 a apărut în statisticile Bluetooth SIG, organizaţia care acordă certificările pentru acest standard de comunicaţie. Cum numărul de model nu corespunde cu niciunul dintre gadgeturile Samsung, jurnaliştii speculează că standardul Bluetooth 4.2 a fost acordat, în fapt, viitorului model Samsung Galaxy X. Acum patru luni, telefonul a primit şi certificarea Wi-Fi.

Interesant este, începând cu Galaxy S8, Samsung a trecut la Bluetooth 5.0, astfel că certificarea acordată lui Galaxy X pare învechită. Cel mai probabil va fi însă actualizată pe măsură ce telefonul va deveni realitate.

Prototipul, despre care GadgetReport.ro a relatat în dese rânduri, ar putea fi prezentat în detaliu la IFA Berlin 2017 şi ar urma să debuteze în producţia de serie în 2019.

Potrivit publicaţiei de business sud-coreene The Investor, Samsung a comandat deja componentele pentru producţia a 200-300 de telefoane/prototip Galaxy X.

Acestea vor avea un ecran OLED flexibil, astfel încât se vor deschide precum o carte, afirmă AndroidCentral. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Potrivit surselor, Galaxy X va beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulator flexibil. Acesta se va încărca la 80% în numai 35 de minute.

Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Kim Tae-woong, şeful Samsung Display, declara recent, cu ocazia evenimentului Display TechSalon, organizat în Seoul, că telefonul nu va fi lansat mai devreme de 2019. „Tehnologia va ajunge la maturitate până atunci”, a precizat acesta.

Kim Tae-woong a spus că există câteva provocări de natură tehnologică înainte să se treacă la producţia de serie, estimând că, într-o primă fază, vom vedea ecrane flexibile doar pe o parte. Ecranele complet flexibile, capabile să ofere imagini pe ambele părţi, ar urma să fie lansate ulterior.

Dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

Lenovo Folio. Şi chinezii construiesc un telefon flexibil

GadgetReport.ro relata, anterior, ca şi alte companii, precum, LG,Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Şi chinezii de la Lenovo pregătesc un astfel de telefon. GadgetReport.ro prezenta, recent, imagini cu prototipul acestuia. Le vedeţi în clipul de mai jos.
Lenovo Folio este încă în stadiu de concept, iar chinezii nu au vehiculat niciun fel de informaţii privind specificaţiile şi posibila dată de lansare.