Top 10 – cele mai bune smartphone-uri din 2017

Data: 7/08/2017 | Autor: .

Top 10 – cele mai bune smartphone-uri din 2017

Tu ce îţi doreşti de la un smartphone? Să arate bine, să aibă un ecran mare, să se mişte rapid în aplicaţii, să facă fotografii clare şi să filmeze fără întreruperi, să reziste măcar o zi până să-l pui în priză? Acestea ar fi principalele criterii de la care experţii de la Business Insider au pornit atunci când au realizat un top cu cele mai bune smartphone-uri din 2017, relatează GadgetReport.ro

Clasamentul este, bineînţeles, unul relativ, opţiunile Business Insider luând în calcul o serie de criterii care pentru voi s-ar putea să nu fie neapărat relevante.

De exemplu, experienţa sofware, uşurinţa de utilizare, a fost considerată a fi un criteriu mai important decât calitatea fotografiilor realizate cu telefonul mobil.

În plus, clasamentul nu ia în calcul noile smartphone-uri iPhone 8, Galaxy Note 8 cât şi celelalte telefoane care vor fi lansate la IFA Berlin, în septembrie.

Aşa că Top 10 – cele mai bune smartphone-uri din 2017 trebuie privit doar ca o opinie, nicidecum ca un verdict cu valoare universală.

Locul 10 – iPhone SE

iPhone SE, cu al său ecran de 4 inchi, este considerat de Business Insider drept cel mai bun telefon cu ecran mic pe care îl poţi cumpăra în prezent. Vei avea acces la toate aplicaţiile şi opţiunile oferite de iPhone 6s, însă la un preţ cu mult mai mic, de numai 400 de euro.

Telefonul include Apple Pay şi o serie de specificaţii precum Live Photos şi senzor de amprentă, alături de o baterie cu o autonomie foarte bună.

Locul 9 – iPhone 6S

iPhone 6S este considerat un telefon optim, cu un hardware ireproşabil şi care costă mai puţin cu 100 de dolari faţă de iPhone 7.

Întreadevăr, nu vei avea opţiunile lui iPhone 7 Plus, de la rezistenţa la apă şi camera duală, însă pentru utilizarea normală, Phone 6S este în continuare o opţiune solidă la nivel hardware şi software.

Locul 8 – iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus reprezintă o variantă excelentă dacă vă doriţi un smartphone cu ecran mare şi care să coste mai puţin decât iPhone 7 Plus.

Dincolo de preţul mai mic cu cel puţin 100 de euro, telefonul oferă o experienţă software optimă, graţie procesorului A9 şi aplicaţiilor dedicate.

În plus, iPhone 6S Plus are o serie de facilităţi excelente, precum senzorul de amprentă, Live Photos sau 3D Touch.

Locul 7 – LG G6

Realizat din metal şi sticlă, cu un aspect premium, subţire şi elegant, LG G6 va concura, cu siguranţă, cu şanse reale la titlul de telefonul anului 2017.

Telefonul „bigger, smaller, better”, aşa cum l-au lăudat sud-coreenii, are un ecran IPS LCD FullVision cu diagonala de 5.7 inch si rezolutie de 2,880 x 1,440 Pixeli (564 PPI), cu aspect ratio 18:9 şi care acoperă 78% din panoul frontal.

Diferenţa faţă de modelul de anul trecut, LG G5, este uriaşă, din toate punctele de vedere. După experimentul nefericit cu telefonul modular, LG s-a întors la origini cu G6, iar rezultatul este unul excelent.

Dincolo de profilul care impresionează prin simplitate şi eleganţă, LG G6 are specificaţii pe măsura aspiraţiilor de flagship.

Smartphone-ul include un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 821 (MSM8996AC) şi 4 GB de RAM (LPDDR4 RAM) cu care rulează sistemul de operare Android 7 cu UX 6.0, de pe un spaţiu de stocare de 32 GB (există şi o versiune de 64 GB), extensibil prin microSD, până la 2 TB.

Citiţi mai multe detalii în review-ul GadgetReport.ro


Locul 6 – Samsung Galaxy S8

Cu ecranul spectaculos, întins pe aproape toată suprafaţa telefonului, cu forma rotunjită şi materialele de calitate, cu software-ul optimizat şi cu camera dual-Pixel care face poze excelente, sud-coreenii şi-au îndeplinit misiunea – au lansat un telefon excelent care se vinde foarte bine.

Samsung Galaxy S8 este una dintre cele mai bune soluţii dacă vă doriţi un telefon de ultimă generaţie altul decât „clasicul” iPhone. Telefonul sud-coreenilor excelează la câteva capitole, oferind o experienţă multimedia ireproşabilă.

Faptul că Samsung a mărit ecranul pe aproate toată suprafaţa frontală a telefonului este un plus, astfel că vizionarea unui clip video pe Youtube, de exemplu, devine o experienţă cu adevărat spectaculoasă.

Poate cel mai bun test îl reprezintă redarea imaginilor video înregistrate la rezoluţie 4K, care se văd pe ecranul Infinity al lui Samsung Galaxy S8 la adevărata lor valoare.

Locul 5 – Samsung Galaxy S8+

Dacă vreţi un telefon pe care să-l folosiţi şi pentru filme, jocuri şi navigat pe internet, în condiţii optime, Samsung Galaxy S8+ este, fără îndoială, cea mai bună soluţie din prisma raportului preţ-calitate, pe care o aveţi la dispoziţie în prezent în România.

Samsung Galaxy S8+ oferă cel mai bun ecran pe care sud-coreenii de la Samsung l-au construit vreodată. S8+ are un display de 6,2 inchi Quad HD Super AMOLED (2960 x 1440 Pixeli/570 ppi), acoperit cu Gorilla Glass 5 şi certificat HDR, care este, cu adevărat spectaculos.

Un review complet cititi AICI.


Locul 4 – iPhone 7

iPhone 7 nu aduce mari schimbări la capitolul design, păstrând acelaşi look devenit clasic şi ecranul Retina (4.7 inchi in versiunea iPhone 7 şi 5,5 inchi pentru iPhone 7 Plus), însă în ceea ce priveşte hardware-ul, modificările sunt evidente – telefonul oferă un nou procesor, A10 Fusion quad-core, care este cu 40% mai rapid decat A9. A10 este de 120 de ori mai rapid decat cel de pe primul iPhone.

Business Insider clasează iPhone 7 în faţa smartphone-urilor Samsung, principalul argument fiind ecosistemul superior dezvoltat de Apple. De la aplicaţii la update-uri, Apple reuşeşte să ofere un serviciu de suport superior.

iPhone 7 include o serie de facilităţi care îl impun în faţa lui iPhone 6s, precum rezistenţa la apă, o cameră care fotografiază mai bine în condiţii de luminozitate scăzută, un procesor mai puternic şi o antenă GSM cu o performanţă superioară.


Locul 3 – iPhone 7 Plus

Camera Dual-Lens de pe iPhone 7 Plus şi ecranul mai mare sunt principalele argumente pentru care telefonul este clasat pe un loc mai bun faţă de versiunea standard. La capitolul foto, iPhone 7 Plus are o lentilă Wide și una telephoto, fiind capabil de un zoom optic 2X, iar acest lucru se simte în calitatea fotografiilor.

IPhone 7 Plus are, totodată, o autonomie mai bună – bateria rezistă mai mult decât cea de pe iPhone 6s – 12 ore faţă de 10,5 ore la iPhone 6s.

Locul 2- Google Pixel XL

După seria Nexus, care a avut un cuvânt greu de spus în piaţă, în primul rând ca urmare a sistemului de actualizări excelent dezvoltat de Google, noul Google Pixel XL continuă pe acelaşi drum.

Beneficiind de un ecran mare, de 5,5 inchi QHD (Pixel XL) cu 1440×2560 pixeli, prins într-o carcasă de aluminiu, finisată cu atenţie, telefonul este propulsat de un procesor Snapdragon 821 (quad core 2 x 2,15 Ghz) şi 4GB RAM. Pixel XL vine cu un acumulator de 3450 mAh,  cu încărcare rapidă.

Google Pixel XL se remarcă cu camera foto principală, despre care Google afirmă că ar fi cea mai bună din lume, pe segmentul telefoanelor mobile. Google afirmă că Pixel a primit cel mai ridicat rating pentru o cameră de telefon, 89, din partea DxO Mark. Spre comparaţie, iPhone 7 are ratingul 86.

Locul 1- Google Pixel

Experţii de la Business Insider au clasat pe primul loc cel mai performant telefon dezvoltat vreodată de Google. Potrivit acestora, telefonul reuşeşte să ofere cea mai bună experienţă Android, fiind gadgetul care primeşte cel mai repede actualizările sistemului de operare.

Faţă de iPhone 7 Plus, are un ecran mai bun şi include facilităţi superioare, precum încărcarea rapidă. Ţinut în priză timp de 15 minute, telefonul oferă o autonomie de 7 ore.

Google Pixel este, pe de altă parte, primul telefon din lume dotat cu Google Assistant, un software similar cu SIRI de pe iOS, şi care „invaţă” obiceiurile utilizatorilor.

Google Assistent este capabil să efectueze operaţiunile (video, foto, Audio) şi căutările solicitate de utilizator, să asigure indicaţii de navigaţie, şi chiar să discute cu acesta, oferind şi sugestii asociate.

Google Pixel vine la pachet cu camera de realitate virtuală Daydream (79 de dolari), care oferă un ecosistem optimizat în care, de exemplu, vei putea să te joci, să vezi clipuri de pe Youtube,  programe TV şi filme de pe  Netflix, Hulu,  CNN etc. şi să experimentezi trasee turistice din toată lumea, cu Google Streetview.

Mai multe amanunte despre Top 10 – cele mai bune smartphone-uri din 2017 aflati de pe Business Insider.