Misteriosul iPhone Edition. Toate detaliile despre noul telefon Apple

Data: 9/03/2017 | Autor: .

Misteriosul iPhone Edition. Toate detaliile despre noul telefon Apple

Apple va lansa, în luna septembrie, un telefon care va purta un nume special, pe măsura aniversării a 10 ani de la lansarea primului iPhone. Modelul iPhone Edition se anunţă a fi cel mai spectaculos telefon din istoria Apple, relatează GadgetReport.ro

Potrivit japonezilor de la Mac Otakara, Apple va prezenta în toamnă două variante de telefoane – un iPhone 8 ( iPhone 7 Plus) cu display-uri LCD de 4,7 inchi respectiv 5,5 inchi, şi un iPhone premium, botezat „iPhone Edition”, similar cu Apple Watch Edition, versiunea de top a smartwatch-ului vândut de Apple.

Potrivit japonezilor, iPhone Edition va costa peste 1000 de dolari şi va avea un ecran edge-to-edge OLED, de 5,8 inchi, senzor de recunoaştere facială, încărcare wireless şi cameră duală.

Estimările vin să confirme declaraţiile făcute, anterior, de analistul Ming Chi Kuo, de la KGI Securities, devenit celebru în ultimii ani pentru predicţiile sale corecte privind produsele Apple.

Acesta afirma că modelul premium va avea un ecran de 5,8 inchi OLED, care se va întinde pe toată suprafaţa frontală a telefonului. Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi. Asta pentru că ecranul va elimina, practic, marginile telefonului, iar butonul clasic de Home şi butoanele de control vor fi înlocuite cu unele virtuale.

În carcasă, Apple va dota telefonul cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB.

iPhone Edition va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh.

În privinţa camerelor, iPhone Edition ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi va reda clipuri la rezoluţie 4K.

Telefonul va rula sistemul de operare iOS 11. Acesta va include, în premieră pentru Apple, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală). Ce alte noutăţi ar putea aduce sistemul de operare aflaţi din clipul video de mai jos.

KGI Securities estimează că Apple va investi masiv în promovarea noului smartphone şi că, astfel,  va vinde peste 100 de milioane de iPhone-uri în 2017, dintre care 60% vor fi din modelul premium, cu ecran OLED.