Cum să îţi încarci telefonul mai rapid

Data: 10/03/2017 | Autor: .

Cum să îţi încarci telefonul mai rapid

Dacă ai un Samsung Galaxy S7 sau un alt flagship cu Android, îţi poţi încărca telefonul rapid, asfel încât în numai 30 de minute să ai acumulatorul la 50%. Dacă ai un iPhone, acest lucru este pentru moment o misiune imposibilă. Până ca noul iPhone 8 să rezolve problema, GadgetReport.ro îţi prezintă cele mai simple metode care îşi permit să îţi încarci telefonul mai rapid.

Foloseşte un încărcător de iPad

Prima soluţie este să foloseşti un încărcător de iPad, care are 12W (2.1 A) faţă de cel de iPhone, care oferă 5W (1A). Astfel că, dacă în mod normal încărcarea unui iPhone 7 Plus durează 3 ore, vei reduce timpul de stat în priză la 2 ore. Un încărcător oficial de iPad costă în jur de 20 de dolari.

Bineînţeles că există şi încărcătoare aftermarket, precum cel vândut de Anker, care are 2 porturi USB de 12 W şi 2.4 A şi care costă numai 11 dolari, pe Amazon. Îl poţi cumpăra de AICI. Atenţie, să verifici că are priză europeană!

Activează Airplane Mode

O altă metodă care îţi permite să încarci telefonul iPhone mai repede este să activezi funcţia de Airplane Mode.

Intră în Lock sau Home şi dă swipe. Apasă pe iconul de Airplane Mode din stânga şi activează-l. Vei vedea iconul Airplane Mode în partea din stânga sus a ecranului, pe status bar.

Poţi, de asemenea, să intri în Settings → Airplane Mode, şi să activezi funcţia. Atenţie, însă. Nu vei mai putea primi sau efectua apeluri şi conexiunea de internet va fi oprită.

Din testele făcute de jurnaliştii de la 9to5mac.com, încărcarea telefonului va fi de aproape de două ori mai rapidă. După ce l-ai încărcat suficient, nu uita să opreşti modul Airplane.

Dacă ai un telefon cu Android şi nu are încărcare rapidă, citeşte sfaturile de mai jos.

Primul sfat pe care ţi-l dăm este ca, atunci când încarci telefonul, să dezactivezi toate serviciile care consumă multă energie, de la WI-FI la Bluetooth, GPS, NFC etc.

O altă soluţie ar fi să treci telefonul în modul AVION sau să îl închizi, însă asta doar dacă îţi permiţi să nu răspunzi la apeluri pe toată perioada de încărcare.

Un alt sfat este să eviţi să încarci telefonul cu alt charger decât cel original. Acesta este proiectat să funcţioneze la nivelul optim, iar dacă foloseşti altul cu o intensitate mai mică, timpul de încărcare va creşte.

Dacă ai de ales între a încărca telefonul la priză sau la portul USB, alege priza. Porturile USB funcţionează la 2,5-4,5 Waţi, insuficient pentru a încărca telefonul repede şi bine. Iar dacă nu ai încărcătorul la tine, conectează-l la un port USB 3.0, care are o putere de 4,5 Waţi.

O altă soluţie este să încarci telefonul cu un charger mobil. O baterie externă puternică îţi va aduce o încărcare mai rapidă decât orice încărcător.

Pentru a extinde perioada de viata a bateriei telefonului, e bine sa urmati cateva sfaturi. Le vedeţi AICI, într-un alt tutorial GadgetReport.ro